Your Cart

Surua ja raivoa Egyptin viimeisimmän verilöylyn jälkeen

Minyan kuvernoraatin mediaosaston julkaisema kuva hyökkäyspaikalta.

Tuhannet koptikristityt kokoontuivat viime perjantaina Dayr Jarnousin kylän koptikirkkoon suremaan seitsemää seurakuntaan kuulunutta, jotka olivat ainakin 29 aiemmin samana päivänä murhatun kristityn joukossa. Myöhemmin järjestettiin protestimarssi, jossa nuoret miehet kantoivat suurta puista ristiä.

Kristityt perheet olivat matkalla autiomaassa Minyan provinssissa sijaitsevaan luostariin kahden ajoneuvon saattueessa, bussilla ja autolla. Lisäksi joukkoon oli liittynyt kolmas ajoneuvo, jossa matkusti 16 koptikristittyä työmiestä. Ajoneuvot olivat nousemassa Qalamounin vuorelle, jossa luostari sijaitsee, kun polun yläpuolella sijaitsevalta tasangolta laskeutui kolme maastoautoa. Autoissa oli 10-12 univormupukuista, naamioitunutta ja aseistautunutta miestä, jotka avasivat tulen saattuetta kohti.

Tiedot tapahtumien kulusta vaihtelevat, mutta useimpien lähteiden mukaan hyökkääjät ampuivat bussin ja auton ikkunoihin ja kiipesivät sen jälkeen autojen kyytiin. Sairaalassa haastateltu nuori nainen kertoi, että naiset määrättiin luovuttamaan korunsa ja rahansa. Sen jälkeen kaikki miehet ja osa naisista ammuttiin. Joidenkin lähteiden mukaan kristittyjä vaadittiin kääntymään islamiin. Myöhemmin Isis otti vastuun iskusta.

Yhdestä hyökkääjien autosta oli puhjennut rengas, joten he ampuivat kaikki kolmannessa ajoneuvossa olleet 16 työmiestä ja veivät heidän autonsa. Kuolleita on tällä hetkellä 29 ja loukkaantuneita 24. Kuolleiden joukossa on myös lapsia.

Lähteet: Reuters, Watani, News24, Christian Solidarity Worldwide

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print