Your Cart

Egypti: Takavarikoidut laitteet palautettu SAT-7 -kanavalle

sat7egyptgius
Kairon SAT-7 -toimiston iloista henkilökuntaa. Kuva: SAT-7

Arabikevään viidennen vuosipäivän lähestyessä Egyptin viranomaiset ryhtyivät kuukausia aikaisemmin toimiin toisinajattelijoina pitämiään vastaan suorittamalla ratsioita toimistoihin, takavarikoiden laitteistoa ja pidättäen ihmisiä. Kristillisen SAT-7 -kanavan Kairon toimistoon tehtiin ratsia 10.10.2015.

Sensuurista vastaavat poliisit takavarikoivat suuren osan kanavan tuotantolaitteistoista, mukaan lukien kamerat ja kaikki editointiin käytetyt tietokoneet. Kanavan johtaja Farid Samir oli myös hetkellisesti pidätettynä ”lupa-asioiden” vuoksi. Kanavaa vastaan esitettiin nippu syytteitä, jotka sen edustajat osoittivat paikkaansa pitämättömiksi.

Poliisit ovat nyt palauttaneet takavarikoidut laitteet takaisin kanavalle. Syytteitä kanavan johtajaa vastaan ei ole kuitenkaan peruttu. SAT-7 USA:n johtaja Rex Rogers kertoo, että Samir sekoitettiin eteläisessä Egyptissä asuvan samannimisen henkilön kanssa, eikä rikos liittynyt mitenkään SAT-7 -kanavan Farid Samiriin. Epäselväksi on jäänyt, oliko sekaannus vahinko vai tahallista.

Mission Network News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print