Your Cart

Egypti – Kristillinen tv-kanava vaikeuksissa

SAT-7 -studioon Kairossa tehtiin ratsia lauantaina 10. lokakuuta. Kuva: SAT-7
SAT-7 -studioon Kairossa tehtiin ratsia lauantaina 10. lokakuuta. Kuva: SAT-7

Uskovia pyydetään rukoilemaan yllättäviin vaikeuksiin joutuneen Kairossa toimivan kristillisen SAT-7 -televisiokanavan puolesta.

Lauantaiaamuna 10. lokakuuta Egyptin tiedotusministeriön alaisen sensuuriosaston viranomaiset saapuivat ennalta ilmoittamatta SAT-7 toimistolle. Viranomaiset esittivät etsintäluvan ja takavarikoivat sen jälkeen kameroita ja muita laitteita. Toimiston päällikkö Farid Samir vietiin poliisiasemalle. Hänet vapautettiin seurakuntien johtajien puututtua asiaan, mutta määrättiin saapumaan syyttäjän virastoon seuraavana päivänä.

Sunnuntain kuulemisessa Samiria syytettiin TV-kanavan virheellisestä rekisteröinnistä, eräiden editointitehtävien suorittamisesta ilman lisenssiä ja internetissä esitettäviä ohjelmia koskevien sääntöjen noudattamatta jättämisestä. Samir ja SAT-7 -kanavaa edustavat lakimiehet kiistivät syytökset ja pystyivät osoittamaan, että sensuuriosaston syytteet perustuivat puutteellisiin ja virheellisiin tietoihin ja että kanavan toimiluvat ovat kunnossa.

Syyttäjän odotetaan päättävän kahden viikon kuluessa eteneekö tapaus oikeuteen vai hylätäänkö se. Takavarikoidut laitteet pysyvät poliisin hallussa syyttäjän päätökseen saakka, aiheuttaen merkittäviä häiriöitä SAT-7 -kanavan toiminnalle Egyptissä.

Middle East Concern, Mission Network News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print