Your Cart

Ding Cuimei – Kasvavan Kiinan kristittyjen vainojen symboli

Ding Cuimein ruumista säilytetään paikalla, jossa hän kuoli. Kuva: China Aid

Kristityn naisen kuolemaan johtanut rohkeus raivaustraktorin edessä, hänen pyrkiessään estämään rukoushuoneensa tuhoaminen, on nousemassa symboliksi Kiinan kristittyjen kasvavasta vainosta. Tapausta on verrattu myös Tiananmenin aukion tapahtumiin.

Ding Cuimei ja hänen pastorimiehensä Li Jiangong pyrkivät estämään viranomaisen määräyksellä toteutettavan rukoushuoneensa tuhoamisen seisomalla raivaustraktorien edessä. Raivaustraktori kuitenkin työnsi heidät molemmat kuoppaan ja peitti maalla. Li onnistui kaivautumaan pois, mutta Ding oli jo menehtynyt, kun hänet saatiin ylös. Surman johdosta pidätettiin kaksi raivausryhmän jäsentä.

Kristittyjen vaino Kiinassa on pahenemaan päin. Kiinan aiempien presidenttien ylläpitämä maltillisuuden naamio on nyt repäisty pois nykyisen presidentin Xi Jinpingin äskettäin antamassa lausunnossa. Puheessaan Xi teki selväksi, että uskonnollista toimintaa ilman puolueen ohjausta ei sallittaisi. Presidentin mukaan puolueen on ”tehokkaasti” ja ”voimakkaasti” ohjattava kaikkia uskontoja ja ”ottaa tiukkaan otteeseen uskonnollisen toiminnan johtaminen”. Xi ohjasi myös, että kaikkien uskontojen tulee ”palvella valtion korkeinta etua ja Kiinan yleistä etua, tukea kommunistisen puolueen johtoa ja sosialistista järjestelmää sekä noudattaa sosialistista tapaa kiinalaisin vivahtein”.

Li Jiangong. Kuva: China Aid

Paikalliset viranomaiset ovat nyt laajan kansainvälisen kohun herättyä päättäneet, että tuhoamisuhan alla ollut rukoushuone kuuluu seurakunnalle ja sen pastorille käytettäväksi uskonnollisiin tarkoituksiin. Tuomion mukaan yksilöillä tai yhteisöillä ei ole oikeutta vaatia maata itselleen ja se on osoitettu uskonnolliseen käyttöön.

Ding Cuimein kuolemasta epäiltyjen tilanteesta ei ole annettu uutta tietoa. Hänen miehensä Li Jiangongin saamien tietojen mukaan syytteitä ei ole julkaistu ja kerrotaan, että tutkintaa suorittava taho ei ole edennyt asiassa.

Lähteet: Fox News, Asia News, China Aid

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print