Your Cart

Seurakunnan johtaja ja vaimo haudattu elävältä Kiinassa

Kaksi rukoushuonetta tuhoamaan tulleen joukon jäsentä Keski-Kiinan Henanin provinssissa hautasi elävältä kotiseurakunnan johtajan ja hänen vaimonsa torstaina 14. huhtikuuta, kun he yrittivät estää rukoushuoneen tuhoamista.

Viranomaisten tukema yhtiö lähetti henkilöstöä tuhoamaan Beitou-rukoushuoneen Zhumadianissa, Henanin provinssissa sen jälkeen, kun paikallinen grynderi halusi saada haltuunsa seurakunnan arvokkaan tontin. Li Jiangong, seurakunnan johtaja, ja hänen vaimonsa, Ding Cuimei, astuivat purkukaluston eteen pyrkiessään estämään niiden toiminnan.

”Haudatkaa heidät elävältä”, yksi tuhoamisryhmän jäsenistä sanoi. ”Minä vastaan heidän hengistään.” Sen jälkeen raivaustraktori työnsi Lin ja Dingin kuoppaan ja kaatoi heidän päälleen maata. Li onnistui kaivautumaan ylös kuopasta, mutta hänen vaimonsa tukehtui ennen kuin hänet saatiin pelastettua.

China Aid, Kiinan uskonnonvapaustilannetta valvova järjestö, oli muutamaa päivää myöhemmin yhteydessä paikalliseen poliisiin, joka kertoi, että purkuryhmän kaksi jäsentä on pidätetty.

Tapahtumahetkellä paikalla ei ollut viranomaisten edustajia valvomassa purkutyötä. Li kertoo, että poliisilla kesti epätavallisen kauan saapua paikalle, kun murhasta ilmoitettiin. Tapaus sai runsaasti julkisuutta. Sen seurauksena viranomaiset ovat painostaneet Litä, että hän ei saisi kertoa tapahtuneesta.

Sen lisäksi että ristien tuhoaminen Zhejiangin provinssissa jatkuu edelleen, uutisia seurakuntien ja uskovien kohtaamista ongelmista on enenevässä määrin alkanut kuulua muualtakin päin Kiinaa. Huolestuttavaa on myös ollut havaita, että viranomaisten otteet ovat koventuneet.

Lähde: China Aid

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print