Your Cart

Burmassa kadonneet kaksi uskovaa elossa!

Dom Dawng Nawng Latt ja La Jaw Gam Hseng. Kuva: Burman armeija

Burmassa armeijan pidättämät ja surmatuiksi epäillyt kaksi uskovaa ovat elossa. Armeija on nyt myöntänyt, että se pidätti miehet, vaikka aiemmin asia kiistettiin. Armeija syyttää, että Dom Dawng Nawng Latt ja La Jaw Gam Hseng ovat toimineet ”tiedonantajina ja levittäneet valheellisia uutisia aseistautuneiden kapinallisten puolesta” Shanin osavaltiossa. Miehet pidätettiin sen jälkeen, kun he olivat toimineet oppaina tiedotusvälineiden edustajille ja vieneet heidät katsomaan armeijan pommittamaa katolista kirkkoa sekä muita armeijan tuhoamia siviilikohteita.

Valtiojohtoisen Myanmar News Agency -uutistoimiston mukaan kristityt olivat ”antaneet tietoa armeijan liikkeistä kapinallisille, antaneet niille rahaa ja levittäneet huhuja ulkomaiseen mediaan herättääkseen epäluottamusta hallitusta kohtaan kansan ja kansainvälisen yhteisön parissa”.

Armeijan painostuksesta Mong Kon alueen viranomaiset ovat pyytäneet journalisteja tuhoamaan kuvat pommitetusta kirkosta.

Uskovat on nyt luovutettu poliisien haltuun ja he odottavat oikeudenkäyntiä.

Miesten asemasta Kachin Baptist Convention -seurakunnassa on ollut epäselvyyttä, kuten myös siitä, ovatko he baptisteja vai katolisia. Aiemmin jotkut lähteet kertoivat heidän olevan maallikkouskovia, toiset, että he ovat apulaispastoreita. Viimeisimpien tietojen mukaan he ovat baptisteja ja 65-vuotias Dom Dawng Nawng Latt on pastori ja 35-vuotias La Jaw Gam Hseng nuoriso-ohjaaja.

Lähteet: Morning Star News, Radio Free Asia

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print