Your Cart

Burkina Faso tarvitsee rukouksiamme

Jihadistien jälkeensä jättämää tuhoa.

Islamistien hyökkäykset ovat kasvaneet jyrkästi vuodesta 2016. Militantit, joilla on yhteyksiä Isisiin sekä al-Qaidaan, ja jotka on suurelta osin nujerrettu naapurimaissa Malissa ja Nigerissä, ovat tulleet heikosti vartioidun rajan yli Burkina Fasoon. Kristityt ovat olleet heidän hyökkäystensä pääkohteina.

Burkina Fason tilanne jatkaa heikkenemistään. Burkinalaiset viranomaiset kertovat tammikuun olleen tähän mennessä verisin kuukausi.

Hyökkäykset ovat lisääntyneet ja niitä tapahtuu samanaikaisesti eri puolilla. Jihadistit puhdistavat kyliä ja pieniä kaupunkeja ihmisistä, jotka vastustavat sharia-lakia, jonka käyttöönottoa he ajavat.

Eräässä äskettäisessä hyökkäyksessä he etsivät hallintoa tukevia ihmisiä. Kyläläiset eivät suostuneet paljastamaan heitä, joten hyökkääjät ryhtyivät tappamaan ihmisiä, ja yli 12 surmattiin. Monet pienemmät kaupungit ovat jääneet autioiksi ihmisten paettua isoihin kaupunkeihin.

Yksi itäisen Burkina Fason suurimmista kaupungeista on nyt täysin jihadistien piirittämä. Kukaan ei pääse kaupunkiin tai sieltä pois. Monet onnistuivat pakenemaan ennen täydellistä piiritystä. Kaupungissa on silti yhä 12 000 maan sisäistä pakolaista, joiden joukossa on noin 600 uskovaa. Jihadistit jatkavat hyökkäyksiään kaupungin ympärillä ja sen lähiöissä. He tuhoavat kouluja, koteja, paikallisia toreja, ja ajavat pois tai tappavat ihmisiä.

Kristityt ovat yhä pystyneet kokoontumaan yhteen, tosin vain aivan kaupungin ytimessä. Heidän tilanteensa on vaarallinen. Marttyyrien Äänen yhteyshenkilöt pitävät heihin yhteyttä ja rohkaisevat heitä puhelimen välityksellä.

Hyökkäykset jatkuvat myös maanteillä. Äskettäin jihadistit pysäyttivät kaksi paikallisbussia. Kaikki miehet tapettiin, mutta naiset päästettiin menemään. Bussit ja kaikki tavarat niissä poltettiin.

Armeija yrittää hillitä väkivaltaa, mutta noin 75 prosenttia maasta ei ole heidän hallinnassaan eivätkä he ole onnistuneet estämään asekuljetuksia jihadisteille.

Maassa olevat viimeiset 400 ranskalaista sotilasta lähtevät tämän kuun aikana Burkina Fason presidentin Ibrahim Traorén vaatimuksesta. Heidän tilalleen kerrotaan tulevan Wagner-sotilaat, jonka presidentti tosin on kiistänyt, vaikka maa onkin vaalinut yhteyksiä Venäjään presidentin johdolla.

Maassa on 1,8 miljoonaa maan sisäistä pakolaista ja heidän joukossaan yli 75 000 evankelista kristittyä.

Lähteet: Marttyyrien Ääni Puola, Marttyyrien Ääni USA, YLE

Burkina Faso – Yli 20 kristittyä murhattu

Terroristit hyökkäsivät sunnuntaina 16. helmikuuta kirkkoon, jossa oli käynnissä jumalanpalvelus, ja surmasivat kymmenen kristittyä, pastorin heidän joukossaan. Burkina Fason pohjoisosassa, Pansin kylässä tapahtuneen hyökkäyksen jälkeen kuolonuhrien määrä nousi 24:ään, kun

Lue lisää »

Burkina Faso – Jälleen kirkkohyökkäys

Burkina Fasossa on tapahtunut neljäs kirkkohyökkäys kuukauden sisällä. Tällä kertaa hyökkäyksen kohteena oli katolinen kirkko Burkina Fason pohjoisosassa. Hyökkäys tapahtui sunnuntaina 26. toukokuuta Toulfessa, messun ollessa meneillään. Hyökkääjät ryntäsivät kirkkoon

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print