Your Cart

Burkina Faso – Jälleen kirkkohyökkäys

Burkina Fasossa on tapahtunut neljäs kirkkohyökkäys kuukauden sisällä.

Tällä kertaa hyökkäyksen kohteena oli katolinen kirkko Burkina Fason pohjoisosassa. Hyökkäys tapahtui sunnuntaina 26. toukokuuta Toulfessa, messun ollessa meneillään.

Hyökkääjät ryntäsivät kirkkoon ja ryhtyivät ampumaan paikalla olijoita. Neljä kristittyä kuoli ja useita loukkaantui.

Tämä on kuukauden aikana neljäs hyökkäys. Huhtikuun 28. päivä helluntaiseurakuntaan tehdyssä iskussa kuoli kuusi. Toukokuun 12. päivä hyökättiin katoliseen kirkkoon, jossa surmattiin myös kuusi kristittyä. Kolmas hyökkäys tapahtui 13. toukokuuta, jolloin neljä katoliseen kulkueeseen osallistunutta surmattiin. Hyökkäykset ovat siis kaikki olleet nimenomaan kristittyjä vastaan.

Hyökkäysten takana ovat todennäköisesti toisesta maasta saapuneet ääri-islamistit, sillä Burkina Fasossa muslimit ja kristityt ovat jo kauan eläneet sovussa keskenään. Läntisessä Afrikassa on viime aikoina aktivoitunut useita eri terroristiryhmiä.

Lähde: International Christian Concern

Rukoillaan, että Burkina Fason kristityt uskaltavat edelleen rohkeasti kokoontua yhteen kiittämän ja rukoilemaan. Herra, anna lohdutuksesi omaisille ja anna seurakuntalaisille voimaa antaa anteeksi. Anna anteeksiantamuksen ja rakkauden voiman sulattaa vainoajien viha ja kääntää heidän sydämensä Sinun puoleesi.

Pdf:nä rukousaiheet löytyvät tästä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print