Your Cart

Kolmas kirkkoisku Burkina Fasossa: kuusi surmattu

Burkinafasolaista kylätietä. Kuva: Jeff Attaway/Visualhunt

Aseistautuneet hyökkääjät iskivät sunnuntaina 12. toukokuuta katoliseen kirkkoon Dablossa, Burkina Fason pohjoisosassa, kun kirkossa oltiin viettämässä messua.

Hyökkääjiä oli yli kaksikymmentä ja he ryhtyivät ampumaan pakenemaan pyrkiviä seurakuntalaisia.

Iskussa kuoli kuusi ihmistä, seurakunnan pappi heidän joukossaan. Tekonsa jälkeen hyökkääjät polttivat kirkon.

BBC:n mukaan kyseessä oli kolmas kirkkoisku viiden viikon aikana.

Sunnuntaina 28. huhtikuuta islamistit hyökkäsivät protestanttiseen kirkkoon Silgadjissa, niin ikään Burkina Fason pohjoisosassa. Hyökkääjiä oli kaksitoista ja he saapuivat paikalle moottoripyörillä.

Pastori ja viisi muuta uskovaa koottiin yhteen. Hyökkääjät vaativat heitä kääntymään islamiin, josta kaikki kuusi kieltäytyivät. Sen jälkeen heidät ammuttiin.

Vielä ennen lähtöään hyökkääjät sytyttivät saarnatuolin ja kaksi moottoripyörää palamaan sekä varastivat pastorin lampaat.

Murhatun pastorin vävy kertoi pastorin saaneen ”näyn” siitä, että hän oli välittömässä vaarassa. Pastori oli kuitenkin ”mieluummin halunnut kuolla uskonsa tähden kuin lähteä kylästä, jossa hän oli palvellut lähes 40 vuoden ajan”, vävy kertoo.

Aiemmin huhtikuussa neljä ihmistä kuoli, kun islamistit hyökkäsivät katoliseen kirkkoon Dablon lähellä.

Islamistinen väkivalta on lisääntynyt länsiafrikkalaisessa Burkina Fasossa vuoden 2016 jälkeen, erityisesti maan pohjoisosassa.

Lähteet: BBC, Barnabas Fund

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print