Your Cart

Bulgariaan kaavailtu uskontolaki sai kristityt liikkeelle

Maansa uskonnonvapaudesta huolestuneet bulgarialaiskristityt kokoontuivat Sofiassa kolmena perättäisenä sunnuntaina, 11., 18. ja 25. marraskuuta osoittamaan mieltään uskontolakiin kaavailtuja muutoksia vastaan.

Kylttejä ja Bulgarian lippuja kantaneet kristityt vaativat Bulgarian parlamentin jäseniä hylkäämään tekemänsä muutosehdotukset, jotka nämä olivat hyväksyneet lakiluonnoksen ensimmäisessä kuulumisessa lokakuussa.

Bulgarian baptistiunionia johtava ja Sofiassa baptistiseurakunnan pastorina toimivan Teodor Oprenovin mukaan lakiluonnos on ”jyrkkä suunnanmuutos pois Bulgarian perustuslain ja eurooppalaisten lakien takaamasta uskonnonvapaudesta”.

Kaavailtu uusi laki rajoittaisi muun muassa evankeliointia, uskonnollista toimintaa siihen tarkoitukseen rekisteröityjen rakennusten ulkopuolella sekä pastoreiden ja pappien koulutusta. Lisäksi uskonnollisella ryhmällä pitäisi olla 300 jäsentä, jotta se tunnustettaisiin virallisesti.

Lakiluonnos oli 16. marraskuuta saakka lausuntokierroksella, eikä Bulgarian parlamentti ole toistaiseksi ilmoittanut, miten se aikoo edetä.

Lähteet: Barnabas Fund, Bulgarian Evankelinen Allianssi

Kiitos Isä siitä, että tämä uhka on lähentänyt eri seurakuntien kristittyjä, siunaa seurakuntaasi Bulgariassa.
Rukoile, että suunnitellut muutokset eivät menisi parlamentissa läpi.

Viikon kaikki rukousaiheet saat pdf:nä tästä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print