Your Cart

Anomus Asia Bibin tapauksen käsittelemiseksi torjuttu

Pakistanin korkeimman oikeuden presidentti on torjunut Asia Bibin asianajajan pyynnön, että Asian tapaus otettaisiin korkeimman oikeuden käsittelyyn kesäkuun ensimmäisellä viikolla. ”Tänään minulle on ilmoitettu, että Pakistanin korkeimman oikeuden presidentti on torjunut anomukseni”, asianajaja Saiful Malook kertoi pakistanilaiselle The Express Tribunelle perjantaina 26. huhtikuuta.

”Tämä on hyvin valitettavaa. Hänen (Asia Bibin) miehensä meni hiljaiseksi kuultuaan viimeisimmän käänteen. Tulemme anomaan käsittelyä uudelleen ja taistelemme oikeudenmukaisuuden puolesta”, Joseph Nadeem, Asia Bibin perhettä tukevan Renaissance Education Foundationin johtaja kertoo. ”Oikeudenkäynnin hitaan etenemisen taustalla on monia syitä. Hänen tapauksensa käsittely on lamaantunut valtavan paineen vuoksi. Jos Bibi vapautetaan, reaktiot tulevat olemaan voimakkaita. Vastustavat ryhmät ovat tehneet tapauksesta kunnian ja egon kysymyksen.”

Asianajaja Saiful Malook on kuitenkin toiveikas, että Asian tapaus käsiteltäisiin korkeimmassa oikeudessa pian. Hänen mukaansa korkeimman oikeuden tuomarit suunnittelevat käsittelevänsä rästissä olevat tapaukset ennen kesätaukoa, joka koittaa kesäkuussa. ”Minulla on vahva tunne, että oikeus vapauttaa Asia Bibin, sillä hovioikeuden käsittelyssä oli useita puutteita tuomitun aiemman edustajan tehottoman toiminnan vuoksi”, Malook sanoo.

Olemme järjestäneet vetoomuskampanjan Asia Bibin puolesta. Tule mukaan vetoamaan Pakistanin korkeimman oikeuden presidenttiin, että Asia Bibin tapaus käsiteltäisiin pian. Tilaa vetoomus toimistostamme, 040 5522 309 tai info(a)vomfinland.fi. Kerro tilatessasi haluatko vetoomuksen postitse vai sähköpostilla (edellyttää, että käytössäsi on tulostin).

Lähteet: The Express Tribune, UCA news, Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print