Your Cart

Algerian viranomaiset jälleen seurakuntien kimpussa

Sulkemista protestoivat bannerit odottivat santarmeja Ighzer Amokranessa. Kuva: Middle East Concern

Algerian viranomaiset ovat jälleen ryhtyneet sulkemaan rukoushuoneita, mutta tällä kertaa kristityt eri seurakunnista vastustivat sulkemista yhdessä. Edellisen kerran Algeriassa suljettiin seurakunta toukokuussa.

Pohjois-Algerian Kabylian alueella, Boudjijassa sijaitseva rukoushuone suljettiin 6 elokuuta. Myöhemmin, 21. elokuuta samalla alueella, Akboussa ja Ighzer Amokranessa sijaitsevien seurakuntien pastoreille ilmoitettiin, että myös heidän seurakuntansa tultaisiin sulkemaan kymmenen päivän sisällä.

Maanantaiaamuna 26. elokuuta santarmit parkkeerasivat autonsa Ighzer Amokranessa sijaitsevan rukoushuoneen edustalle. Yllätyksekseen he saivat huomata, että rukoushuoneessa oli koolla yli 200 kristittyä 33 eri seurakunnasta, ja he olivat ripustaneet seurakuntien sulkemista protestoivia bannereita rukoushuoneen ulkopuolelle.

Seurakunnan pastori, Algerian protestanttisten seurakuntien kattojärjestön EPAn puheenjohtaja Salah Chalah, ja heidän asianajajansa ottivat santarmit vastaan. Asianajaja Wahab Chiter pyysi nähdä sulkemispäätöksen. Sitä tutkittuaan hän totesi, että päätös on mitätön, sillä sen olivat antaneet alueviranomaiset. Middle East Concernin mukaan sulkeminen edellyttää oikeuden päätöstä.

Pastori kertoi santarmeille, että hän ei alistu sulkemispäätökselle eikä aio määrätä paikalla olleita kristittyjä poistumaan. Santarmit väittelivät hetken heidän kanssaan, mutta seurakunnan edustajat eivät antaneet periksi.

Santarmien johtaja soitti sen jälkeen esimiehelleen, ja palasi 10 minuutin kuluttua sanoen, että seurakuntaa ei suljettaisi. He järjestivät seurakunnan edustajille tapaamisen provinssin johtajan kanssa. Tapaamisen on määrä olla tänään, keskiviikkona. Sen jälkeen viranomaiset poistuivat.

Tapahtunut oli voitto Algerian kristityille, mutta taistelu ei ole ohi. Akboussa sijaitsevaa seurakuntaa ei ole toistaiseksi yritetty sulkea.

Lähteet: Middle East Concern, Morning Star News

”Kiitos Herra, että Sinun Henkesi ja Voimasi eivät ole sidottuja rukoushuoneisiin, vaan Sinä toimit ja vaikutat joka hetki kaikkialla, eikä Sinua voi ihmisvoimin estää. Kiitos, että nämä rukoushuoneiden sulkemisyritykset ovat yhdistäneet eri seurakuntien kristittyjä seisomaan yhtenä rintamana. Vahvista armossasi ja rakkaudessasi Algerian kristittyjä pysymään edelleen lujina uskossaan. Johdata Herra tämän päivän tapaaminen Sinun kunniaksesi.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print