Your Cart

Algerian kristityt pyytävät rukoustukea

Yksi Algeriassa suljetuista rukoushuineista.

Algerian kristityt ovat pyytäneet rukoilemaan puolestaan viranomaisten seurakuntiin kohdistaman paineen jatkuessa edelleen.

Syyskuun 8. päivänä suosittu algerialainen sanomalehti raportoi, että kuvernööreille ja turvallisuusviranomaisille on lähetetty määräys, jossa heitä käsketään tehostamaan tutkimuksiaan protestanttisten johtajien rahaliikenteestä.

Artikkelissa kerrotaan, että kansallista turvallisuuskomiteaa johtava sisäministeri antoi määräyksen elokuun 28. päivä. Määräyksen otsikossa puhutaan ”tavanomaisista kansallisista uskonnoista poikkeavien uskonnollisten ryhmien toiminnasta, erityisesti niiden tuhoavista/kumouksellisista pyrkimyksistä tänä aikana, jota maassamme nyt eletään”. Artikkelissa viitataan kolmeen ryhmään: Algerian protestanttiseen seurakuntaan (l’Église Protestante d’Algérie, eli EPA), sekä kaksi ääri-islamilaista ryhmää, jotka ovat tunnettuja aggressiivisesta agendastaan.

Määräys lähetettiin kuvernööreille, sisäisen turvallisuuden pääjohtajalle, santarmien johtajalle, sekä kansallisen turvallisuuden johtajalle. Määräyksessä protestanttista seurakuntaa nimitetään ääriryhmäksi ja väitetään, että protestanttiset johtajat aikovat laatia ”ulkomaisten tahojen tuella … ilkeän suunnitelman” levittääkseen ”tuhoisia ajatuksia”. Siinä syytetään seurakuntien käyttäneen hyväkseen Algerian tämänhetkistä epävakaata poliittista tilannetta omien kumouksellisten suunnitelmiensa toteuttamiseksi.

Lopuksi määräyksessä ohjeistetaan turvallisuudesta vastaavia ”tehostamaan kaikella ankaruudella tutkimuksiaan protestanttisten johtajien liiketaloudellisesta toiminnasta”, jolla viitataan seurakuntien rahoitukseen.

Lehden julkaisemassa uutisessa väitetään, että seurakuntien kertomat uutiset uskonnonvapauden rajoittamisesta Algeriassa ovat valheellisia. Lisäksi siinä vihjataan, että seurakunnat olisivat vaikuttaneet vuonna 2018 YK:n julkaisemaan, Algerian kannalta negatiiviiseen raporttiin omien poliittisten päämääriensä tavoittelemiseksi.

Marraskuusta 2017 lähtien Algerian viranomaiset ovat kampanjoineet järjestelmällisesti kristittyjä vastaan. Viranomaiset ovat sulkeneet ainakin kuusi EPA:an kuuluvaa seurakuntaa. Jotkut seurakunnat ovat saaneet kirjallisen määräyksen lakkauttaa toimintansa. Kristittyjä ja seurakuntien johtajia vastaan on myös nostettu useita oikeusjuttuja.

Algerian kristityt pyytävät seisomaan rinnallaan rukouksin.

Lähde: Middle East Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print