Your Cart

Algerian kristityt ounastelevat lisää vaikeuksia

Algerian kristityt ounastelevat lisää vaikeuksia

Tämä algerialainen seurakunta on kokoontunut teltassa sen jälkeen, kun viranomaiset sulkivat heidän rukoushuoneensa vuonna 2018.

Algerian kristityt epäilevät edessään olevan uudenlaisia vaikeuksia, sillä viranomaiset ovat keränneet tietoja opettajien uskonnollisesta suuntautumisesta.

Algerian tiedustelu- ja turvallisuusvirasto on koonnut luettelon, johon on kirjattu kaikki ala- keski- ja yläkoulujen opettajat ja heidän uskonnollinen vakaumuksensa. Tämä luettelo on annettu opetusministerille. Siinä on painotettu erityisesti Tizi Ouzoun provinssin kristittyjä ja ateistisia opettajia.

Kristityt ovat olleet Algeriassa viime vuosina yhä ahtaammalla, sillä seurakuntia on suljettu eri puolilla maata. Ainakin kuusi näistä suljetuista seurakunnista sijaitsee Tizi Ouzoun provinssissa.

Pohjois-Algeriassa sijaitseva Tizi Ouzoun provinssi kuuluu Kabylian alueeseen, jossa on viime vuosina ollut vahvaa herätystä ja ihmisiä on kääntynyt runsaasti kristinuskoon.

Algerian viranomaiset ovat tehneet selväksi, että he pitävät kristinuskon kasvua Algeriassa ongelmana. Kristinusko nähdään ulkomaalaisena uskontona, vaikka sillä on Algeriassa vahvat juuret jo islamia edeltävältä ajalta.

Lähde: International Christian Concern
[

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print