Your Cart

Algerian kaksi suurinta seurakuntaa suljettu

Uskovat kuvaavat, kun viranomaiset sulkevat Tafath-seurakunnan. Kuva: Morning Star News

Algerian kristityt järjestivät 9. lokakuuta rauhallisen istumamielenosoituksen seurakuntien sulkemista vastaan Bejaian maakunnan keskustoimiston edessä. Protestia johtivat Algerian protestanttisen kattojärjestön EPA:n johtajat ja siihen osallistui eri seurakuntia, kaikkiaan yli 400 uskovaa. Algerian viranomaiset reagoivat mielenilmaukseen ilmoittamalla kolmelle seurakunnalle, että ne suljettaisiin. Tiistaina 15. lokakuuta santarmit sulkivat Algerian kaksi suurinta seurakuntaa ja keskiviikkona vielä kolmannen.

Full Gospel -seurakuntaa johtaa EPA:n johtaja Salah Chalah ja Makoudan seurakuntaa EPA:n sihteeri Noureddine Benzid.

Tizi Ouzoussa sijaitseva Full Gospel -seurakunta on Algerian suurin, siinä on noin 700 jäsentä. Lisäksi se palvelee yli 300 ihmistä 7-11 pienemmässä seurakunnassa eri puolilla provinssia. Full Gospel -seurakunta on ainoa protestanttinen seurakunta Algeriassa, jolla on viranomaisten myöntämä todistus siitä, että sen käyttämä rakennus on tarkoitettu uskonnon harjoittamiseen. Se on ollut toiminnassa vuodesta 1996 lähtien.

EPA:n johtaja Salah Chalah kertoo saaneensa tiedon Full Gospel -seurakuntansa (Täyden evankeliumin seurakunta) sulkemisesta viime

Full Gospel -seurakunnan rukoushuone Tizi Ouzoussa. Kuva: Morning Star News

sunnuntaina. Viranomaisten saapuessa paikalla oli noin 300 uskovaa. Seurakuntalaiset, jotka eivät suostuneet poistumaan santarmien saapuessa sinetöimään sen, häädettiin väkisin. Osa seurakuntalaisista, pastori Chalah mukaan lukien, saivat lieviä vammoja. ”Poliisit pakottivat meidät ulos kirkostamme – kirkosta, joka on ollut laillisesti ja avoimesti olemassa vuodesta 1996”, pastori Chalah kertoi. ”Olemme olleet täysin avoimesti olemassa 23 vuotta – miksi odottaa tähän päivään sulkeakseen seurakunta? Saakoot kaikki tietää, että meitä on hakattu ja pahoinpidelty, myös sisariamme, omissa tiloissamme ja vain yhdestä syystä – kristillisen uskomme vuoksi. Ja koska se on kipumme syy, olemme siitä ylpeitä.”

Tizi Ouzoun Ihmisoikeusliiton edustajat olivat myös paikalla tukemassa pastoria, uskovia ja seurakuntaa. ”Pahoittelemme tapahtuvaa, ja olemme teidän kaikkien tukena”, edustajat sanoivat.

Niin ikään tiistaina suljettu Makoudassa sijaitseva Source of Life -seurakunta (Elämän lähde) on Algerian toiseksi suurin, siihen kuuluu noin 500 jäsentä. Sen pastorina toimii EPA:n sihteeri Noureddine Benzid.

Tizi Ouzoussa sijaitseva Tafath-seurakunta (Valo) suljettiin keskiviikkona, siihen kuuluu 150 jäsentä. Myös muille seurakunnille on ilmoitettu, että ne suljetaan pian. Näiden sinetöintien myötä Algerian viranomaiset ovat nyt sulkeneet 15 seurakuntaa sulkemiskampanjansa alettua marraskuussa 2017.

“Valaistakseni tilannetta – tämä viimeinen (sulkemis)ilmoitus ei ole sattumaa, vaan provokatiivinen vastaus 9. lokakuuta järjestämällemme mielenosoitukselle Bejaian maakunnan keskustoimiston edessä”, pastori Chalah sanoo.

“Nyt kaksi Algerian suurinta seurakuntaa on suljettu”, EPA:n tiedottaja kertoo. ”Me emme ymmärrä Algerian viranomaisten hellittämätöntä epäoikeudenmukaisuutta meitä kohtaan. He kieltäytyvät kuulemasta ja kuuntelemasta meitä.”

”Tuhannet Algerian kristityt ovat nyt jääneet ilman kokoontumispaikkaa, mutta me luotamme Herraan. Tarvitsemme kaikkien veljiemme ja sisartemme rukouksia eri puolilta maailmaa.”

Lähteet: Morning Star News, Middle East Concern, International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print