Your Cart

Algeria – Seurakuntia suljettu jälleen

Syyskuun lopulla, 24. päivä, Boghnin poliisijohtaja ilmoitti, että Boghnissa oleva rukoushuone oli sinetöity Tizi Ouzoun kuvernöörin antaman määräyksen johdosta.

Boghni sijaitsee 35 kilometriä Tizi Ouzousta etelään. Rukoushuone palveli kahta seurakuntaa, jotka molemmat ovat kuuluneet Algerian virallisesti tunnustettuun protestanttisten seurakuntien kattojärjestö EPA:aan noin kymmenen vuoden ajan. Yhteensä rukoushuone palveli noin 380 uskovan kokoontumispaikkana.

Seuraavana päivänä viranomaiset ilmoittivat, että Tigzirtissä, niin ikään Tizi Ouzoun provinssissa, sijaitseva rukoushuone suljettaisiin. Santarmit sinetöivät sen seuraavana päivänä (kuvassa). Rukoushuonetta oli käytetty vuodesta 2013 lähtien raamattukouluna ja seurakunta oli kokoontunut siellä vuodesta 2015 alkaen, palvellen noin 70 uskovaa.

Algerian viranomaiset ovat marraskuusta 2017 alkaen systemaattisesti kampanjoineet kristillisten kokoontumispaikkojen sulkemiseksi. Näiden viimeisimpien tapahtumien myötä suljettuja seurakuntia on nyt kaikkiaan yhdeksän, jotka kaikki kuuluvat EPA:aan. Lisäksi neljä seurakuntaa on määrätty lopettamaan kaiken toimintansa. Toisinaan myös vuokraisäntiä on painostettu häätämään seurakunnat omistamistaan rakennuksista.

Lähde: Middle East Concern

Kiitos Herra, etteivät ihmiskäsin suljetut ovet voi estää evankeliumin leviämistä eikä kristittyjen uskoa Sinuun. Johdata alueen kristityt yhteen yli seurakuntarajojen ja avaa heille ovet uuteen, Sinun Nimelläsi ja Verelläsi suojattuun kokoontumispaikkaan. Anna alueen kristittyjen uskon olla todistuksena Sinusta ja johdattaa Sinun tuntemiseesi.

Kaikki rukousaiheet pdf:nä tästä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print