Your Cart

Algeria: Al-Qaida vaatii maahan sharia-lakia

Algeriassa on viime viikkojen aikana järjestetty suuria mielenosoituksia vuodesta 1999 hallinneen presidentti Bouteflikan viidettä kautta vastaan. Maassa oli määrä järjestää vaalit 18. huhtikuuta. Tämän kuun 11. päivä Bouteflika ilmoitti, että ei hakisi viidettä kautta, mutta samalla hän lykkäsi vaaleja ”toistaiseksi”.

Vallitsevia levottomuuksia hyödyntäen Algerian al-Qaida on ryhtynyt esittämään vaatimuksia sharia-lain käyttöönotosta Algeriassa. Al-Qaidan johtajan Abu Ubaydah Yusuf al-Anabin pitämässä puheessa hän nimitti algerialaisia ”islamin lapsiksi” ja sanoi, että presidentti Bouteflika on ”uskollinen juutalaisille ja kristityille”.

Todellisuudessa Algerian kristityt ovat viime vuosina kohdanneet ankaraa vainoa viranomaisten taholta. Lukuisia seurakuntia on suljettu vuoden 2017 jälkeen. Viranomaiset väittävät virheellisesti, että seurakunnat eivät ole läpäisseet turvallisuustarkastuksia tai hakeneet virallista rekisteröintiä. Algerialaisia kristittyjä on myös ollut vankilassa uskonsa tähden.

Terroristijärjestöillä on perinteisesti ollut tapana hyödyntää poliittista levottomuutta edistääkseen ääri-islamilaista agendaansa, ja kristittyjä käytetään usein syntipukkeina.

Lähteet: International Christian Concern, Barnabas Fund

Rukoile Algerian kristittyjen puolesta, että Jumala suojelisi heitä näinä epävakaina aikoina.

Algerian nykyinen hallinto otti vallan estääkseen ääri-islamisteja pääsemästä valtaan. Rukoile siis tulevien vaalien puolesta.

Viikon kaikki rukousaiheet pdf:nä löytyvät tästä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print