Viime marraskuussa kristillisten seurakuntien ja yksittäisten kristittyjen vaino alkoi kiihtyä Algeriassa, ja nyt maassa on suljettu seitsemäs seurakunta sen jälkeen.
Kuudestakymmenestä jäsenestä koostuva seurakunta alkoi kokoontua vuokratiloissa Rikissä, Bejajan provinssissa viime elokuussa.
Jumalanpalveluksen päätyttyä lauantaina 7. heinäkuuta, seurakuntalaiset yllättyivät, kun paikalle saapui poliiseja kahdella ajoneuvolla. He pyysivät pastori Benamaraa tulemaan asemalle ja seuraavana päivänä pastori veljensä kanssa noudatti pyyntöä.
”Siellä meille kerrottiin, että heidät oli määrätty sulkemaan seurakuntamme ja sinetöimään sen ulko-ovet”, pastori Benamara kertoi.
Neljä päivää myöhemmin kaksi autollista santarmeja saapui ja sinetöi rukoushuoneen ovet.
Seurakunnan johtajille ei kerrottu miksi seurakunta suljettiin, mutta he arvelevat sen johtuneen siitä, että seurakunta ei ollut rekisteröity.
”Tässä me nyt olemme”, pastori sanoi, ”seurakuntamme on suljettu emmekä voi enää kokoontua.”
Nykyisten lakien puitteissa Algeriassa on käytännössä mahdotonta rekisteröidä kristillisiä seurakuntia. Laki ei-islamilaisten uskonnollisten yhteisöjen rekisteröintipakosta tuli voimaan 2006. Rekisteröintiä tulee anoa erityiseltä sitä varten perustetulta komitealta, mutta komitea ei ole kokoontunut kertaakaan.
Kristityt huomauttavat, että Algerian perustuslaki takaa uskonnon-, mielipiteen-, ja kokoontumisvapauden.
Heinäkuun 26. päivä pidetyssä istunnossa, jossa YK:n ihmisoikeusneuvosto (UNHRC) arvioi Algerian tilannetta, UNHRC sanoi olevansa huolestunut kristillisten seurakuntien sulkemisesta. Loppulausunnossa Algeriaa vaadittiin takaamaan kaikille kansalaisille täysi vapaus harjoittaa uskoaan. Lisäksi raportissa sanottiin, että Algerian hallinnon pitäisi ”pidättäytyä estämästä sellaisten henkilöiden uskonnon harjoittamista, jotka eivät edusta virallista uskontoa, erityisesti tuhoamasta tai sulkemasta kokoontumistiloja tai kieltäytymästä myöntämään rekisteröintiä uskonnollisille liikkeille.”
Lähde: Morning Star News