Your Cart

Vuosi alkanut huonosti Intian kristityille

Mielenosoittajat marssivat 31. tammikuuta vaatien kristillisen yhteisön suojelua. Kuva: Pastori Daniel Inbaraj

Vuosi 2016 ei näytä Intian kristittyjen kannalta edellistä vuotta paremmalta. Hyökkäykset kristittyjä vastaan kasvoivat viime vuonna 20 prosentilla vuoteen 2014 verrattuna ja vaikka tätä vuotta on ehtinyt kulua vasta hieman yli kuukausi, tiedossamme on useita vakavia hyökkäyksiä kristittyjä vastaan eri puolilla Intiaa. Erittäin huolestuttavaa on, että usein poliisit ja muut viranomaiset eivät puutu tapahtumiin, vaan ovat jopa pidättäneet väkivallan uhreja.

Yksi viimeisimmistä tapauksista sattui 29. tammikuuta Uttar Pradeshin osavaltiossa. Pastori hakattiin ja häntä kuljetettiin pitkin katuja pää puoliksi ajeltuna väkijoukkojen huutaessa, että hänet pitäisi leikata kappaleiksi.

Poliiseiksi tekeytyneet äärihindut saapuivat noutamaan 35-vuotiaan neljän lapsen isän Avdhesh Savitan tämän kodista Rendharin kylässä. Sieltä hänet kuljetettiin toiseen maakuntaan, Oraihin. Häntä hakattiin, häneltä ajettiin pois toiselta puolelta päätä hiukset, kulmakarvat ja puolet viiksistä. Sitten hänet asetettiin aasin selkään ja häntä kuljetettiin Orain läpi.

Kiihtynyt väkijoukko pilkkasi häntä ja syytti pakkokäännyttämisestä. ”Minua kuljettanut joukko huusi ´tappakaa hänet, leikatkaa hänet kappaleiksi’, mutta minä sanoin heille, että usko yhdistää, ei erota”, Savita kertoi. Savita kertoo kuitenkin pitävänsä etuoikeutena sitä, että häntä vainotaan Herran nimen tähden.

Hyökkääjien kerrotaan kuuluneent äärihindulaisen Bajrang Dalin nuorisosiipeen ja teon olleen kosto siitä, että pastori kieltäytyi antamasta rahaa alkoholiin ja tupakkaan. Savita osallistui joulukuussa kristilliseen tapahtumaan Varanasin kaupungissa. Kolme kristinuskoa kohtaan kiinnostusta esittänyttä miestä lähti hänen mukaansa, yksi heistä oli Sangam Jatay.

Tapahtuman neljäntenä päivänä Jatay pyysi pastorilta rahaa alkoholiin ja tupakkaan. Pastori kieltäytyi, jolloin Jatay suuttui. Kotiin palattuaan Jatay meni pastori Savitan kotiin, uhkaili häntä ja vaati lähes kolmea sataa euroa uhaten, että muussa tapauksessa hän alkaa levittää huhua, jonka mukaan pastori yritti pakkokäännyttää hänet. Pastori ei myöntynyt uhkailuun, joten Jatay soitti Bajrang Dalin jäsenille ja väitti Savitan ”käännyttäneen hänet hänen tietämättään” ja pakottaneen hänet syömään naudanlihaa ja häpäisemään hindujumalien kuvia kävelemällä niiden päällä. Jatay kertoi syytöksistään myös televisiossa. Jatay väitti, että hänet ja kaksi muuta oli lukittu huoneeseen, jossa edellä mainitut asiat tapahtuivat.

Poliisit kuulustelivat kahta muuta paikalla ollutta, mutta he kiistivät syytökset. Sunil Jatay ja Ravi Saxena kertoivat, että heitä ei pakotettu syömään nautaa ja että tapahtumassa tarjottiin vain kasvisruokaa. Sangam Jatay pidätettiin 31. tammikuuta ja hän on edelleen kiinni otettuna. Häntä vastaan on nostettu kolme syytettä, yksi niistä on murhan yritys. Myös yhdeksän Bajrang Dalin jäsentä on pidätetty.

Morning Star News, International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print