Your Cart

VOM Siskot – Vangituksi Jeesuksen tähden

Maria (nimi muutettu turvallisuussyistä) syntyi uskonnolliseen muslimiperheeseen. Pienestä pitäen hän harjoitti islamilaista shariaa, rukoili viidesti päivässä ja paastosi ramadanin aikaan. Hän otti islamilaiset velvollisuutensa erittäin vakavasti ja yritti elää pyhää elämää. Vaikka ulkoiset olosuhteet elämässä olivat hyvin, mielessä pyöri epäilyksiä ja monia vastaamattomia kysymyksiä, eikä sydämessä ollut rauhaa.

Kaikki muuttui, kun hän sai työtoveriltaan Uuden Testamentin ja elokuvan Jeesuksen elämästä. Elokuva teki Mariaan suuren vaikutuksen. Samana iltana hän avasi Uuden Testamentin lukeakseen sitä vähän, ja eräs jae Roomalaiskirjeestä kosketti syvästi hänen sydäntään. Siinä sanottiin, ettei Jumalaa voi kohdata uskonnollisuuden avulla, vaan uskon kautta Jeesukseen Kristukseen.

Eräänä iltana rukoiltuaan hän näki valkoisiin pukeutuneen miehen seisovan huoneen nurkassa ja puhuttelevan häntä. Hän kuuli äänen kehottavan häntä polvistumaan. Samalla hän tunsi kahleiden katkeavan sisällään ja alkoi kiittää Herraa Jeesusta Kristusta.

Kristityksi käännyttyään Maria alkoi toimia aktiivisesti kotiseurakunnassa. Hän ei kyennyt pitämään suurta uutista sisällään vaan evankelioi ystäviään ja työtovereitaan. Joku raportoi hänestä turvallisuusministeriölle. Verkko alkoi kiristyä ja kotiseurakuntaan tehdyssä ratsiassa Maria pidätettiin.

Maria virui eristyssellissä useita viikkoja.

Hänet vietiin Evinin vankilaan. Hän virui eristyssellin pikkuruisessa huoneessa useita viikkoja ennen siirtoa toiseen selliin. Lopulta hänet vapautettiin suurta takuusummaa vastaan. Näennäisestä vapaudesta huolimatta, seuraavat vuodet olivat täynnä vaikeita koettelemuksia.

Haluatko kirjoittaa Marialle rohkaisevan kortin? Voit kirjoittaa kortin englanniksi tai suomeksi (käännämme tekstin englanniksi) ja lähettää sen toimistoomme osoitteella Marttyyrien Ääni ry, PL 2, 04201 Kerava.

Kuuntele myös Marian koskettava 2-osainen haastattelu oheisesta linkistä ja rukoile Iranin uskovien puolesta!

Voit tulostaa PDF-version rukouspiiriisi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print