Your Cart

27.5.2024
Jeesus ilmestyi Saralle henkilökohtaisesti.

Druuseja asuu monissa Lähi-idän maissa. Syyriassa, Libanonissa, Jordaniassa ja Israelissa heitä on noin 136 000. Kaiken kaikkiaan druuseja on noin miljoona. Druusilaisuus syntyi ismaililaisista opetuksista, mutta vaikutteita se on saanut myös juutalaisuudesta, kristinuskosta, gnostilaisuudesta ja iranilaisista uskonnoista. Se erkaantui islaminuskosta omaksi etnisuskonnolliseksi ryhmäkseen 1000-luvulla. Druusiksi ei voi kääntyä, eikä druusilaisuudesta voi myöskään kääntyä pois.

Druusien pukeutuminen poikkeaa selvästi muista uskonnoista. Druusimiehet pukeutuvat tummiin pussihousuihin, jotka ovat lahkeesta kiinni. Tarina kertoo, että kun heidän messiaansa syntyy (se voi syntyä vain miespuoliselle), lahkeiden tulee olla tiukasti kiinni, ettei messias putoa vahingossa maahan.

Druusit jakautuvat kahteen luokkaan: tietäjät (uggal) ja tietämättömät (juhhal). Vain murto-osa druuseista on tietäjiä, ja he myös pukeutuvat hieman eri tavalla, kuten pukeutumalla valkoiseen turbaaniin. Naiset pukeutuvat tummiin vaatteisiin, kantapäät peittäviin hameisiin, sekä aina valkoiseen sideharsomaiseen huiviin. Mitä enemmän naisen kasvot on peitetty, sitä uskonnollisempi hän on.

Druusit uskovat reinkarnaatioon, mikä tarkoittaa, että he palaavat elämään kuolemansa jälkeen. He kutsuvat itseään MUWAHHIDUN, mikä tarkoittaa monoteistejä. Heidän uskontonsa on salaista ja salainen on myös heidän ”niin kutsuttu” pyhä kirjansa. Ainoastaan muutamat vanhimmat druusit saavat lukea heidän pyhää kirjaansa. Jeesusta he pitävät vain profeettana. Heidän suurin profeettansa on Jethro, Mooseksen appi.

Kun druusi löytää Jeesuksen

Kun druusi kääntyy kristityksi, hänen on pidettävä uusi uskonsa salassa. Muussa tapauksessa häntä vainotaan tai hänet hylätään yhteisöstä. Jeesukseen uskovan druusin henki on vaarassa uuden uskonsa vuoksi. Usein suurin uhka tulee läheltä, omasta perheestä. Myös lähinaapurit seuraavat hyvin tarkkaan ja uteliaasti toistensa elämää.

Työntekijämme Mari on ollut useita vuosia Lähi-idässä druusien parissa. Hän kertoo todistaneensa uhkauksia useaan otteeseen. Erään kerran hän vieraili perheessä, jossa opettaja-äiti oli kotona kahden tyttärensä kanssa. Keskustelu siirtyi hengellisiin asioihin. Perheen äiti sanoi tyttärilleen, että jos he kääntyisivät kristityiksi, hän henkilökohtaisesti katkaisisi heidän kaulansa. Kunniamurhat ovat yhä voimassa druusien keskuudessa.

Kristityiksi kääntyneiden druusien tukeminen ja rinnalla kulkeminen on äärettömän tärkeää. Monet heistä kokevat vainoa uskonsa tähden.

”Toivoton tapaus”

Druusinainen Sara tuli uskoon vuonna 2008. Mari muistaa hänet hyvin, sillä Sara vaikutti aluksi ”toivottomalta tapaukselta”. Hän kuitenkin pyysi saada itselleen arabiankielisen Raamatun.

Jeesus ilmestyi unessa Saralle. Jeesus oli tullut hänen vuoteensa viereen ja ottanut häntä kädestä kiinni. Siitä lähtien Saraa alettiin opetuslapseuttaa viikoittain. Hän luki Raamattua ja esitti monia kysymyksiä. Yhdessä sitten tutkittiin Jumalan Sanaa ja pohdittiin sitä syvällisesti.

Monesti vierailuhetket keskeytyivät kesken kaiken, kun ovi avattiin ja uteliaat naapurit kävelivät huoneeseen katsomaan, mitä oli tekeillä. Silloin piti sekunnissa laittaa Raamatut piiloon. Naapurien poistuttua rukous oli sitäkin väkevämpää.

Druusien valheuskonto

Druusien uskonto on valheuskonto. Se ei tuo heille vastausta siihen, kuinka voittaa synnin ja saa iankaikkisen elämän. Druusit elävät täydellisessä pimeydessä ja tarvitsevat kipeästi Jeesusta loistamaan valoa heidän sydämiinsä.

Työ druusien parissa on arvokasta, mutta sitä tehdään pienin askelin. Ei näe suuria massoja kääntyvän kerralla Herran puoleen, vaan kyseessä on pikemminkin ystävyysevankeliointi. Kristityiksi kääntyneiden druusien määrä Israelissa on ainoastaan noin 50 henkilöä. Israelin druusiyhteisö onkin yksi laiminlyödyimpiä yhteisöjä maassa.

Rukoillaan, että Pyhä Henki avaa heidän sydämensä ja antaisi heille jumalallisen ilmoituksen, että Jeesus Kristus on heidän ainoa toivonsa pelastukseen ja ikuiseen elämään.

KUUNTELE:

Kuuntele VOM Siskot haastattelu Radio Deistä tiistaina 28.5. klo 20 tai tämän linkin kautta: vom-siskot-ohjelmat

TULE MUKAAN:

VOM Siskot Vartti vainotuille LIVE-rukoushetki on Facebookissa ja YouTubessa tiistaina 28.5. klo 18 alkaen. Tule mukaan rukoilemaan!

Tervetuloa kaikki siskot Marttyyrien Ääni VOM Siskot -ryhmään Facebookissa.

LAHJOITA:

Marttyyrien Ääni avustaa pienimuotoisesti kristityksi kääntyneitä druuseja.

Tue Marttyyrien Äänen naistentyötä viitteellä 871 378.
Lahjoitustilimme tilinumero on FI08 5789 2320 0566 01.

Lataa pdf tästä.

”Uskoontulon hinta druusiyhteisössä” – Radio Dei

Lähi-idässä elävä druusiyhteisö ei hyväksy kääntymistä druusilaisuudesta muihin uskontoihin. Päätös lähteä seuraamaan Jeesusta on hengenvaarallista. Siksi uskoon tulleet joutuvat pitämään uskonsa salassa. Mari Palomäki sai rakkauden druuseja kohtaan asuessaan Lähi-idässä.

VOM Siskot – Viha kristittyjä kohtaan syttyi Jaranwalassa

Jaranwalan kaupunki sijaitsee Pakistanin koillisosissa. Suurin osa kaupungin väestä on muslimeja. Kristityt ovat väheksyttyä vähemmistöä, joka elää hiljaisesti islamin varjossa. Elokuussa vuonna 2023 raivostunut joukko muslimimiehiä hyökkäsi kristittyjen asuinkortteleihin, tuhosi ihmisten koteja ja poltti heidän kirkkojaan. Viha ja silmitön raivo sai alkunsa valheellisesta syytöksestä, että kaksi kristittyä olisivat häpäisseet Koraania.

Lue lisää »

VOM Siskot – Raamattujen salakuljettajana Pohjois-Koreassa

Pohjoiskorealainen Eun-Ji on rohkea nainen, joka salakuljetti nälänhädän aikaan ruokaa ja muita tarvikkeita Kiinasta kotimaahansa Pohjois-Koreaan. Hän tuli uskoon sitä tehdessään ja alkoi viedä Jumalan sanaa oman maansa hengelliseen nälkään. Eun-Ji jäi kiinni, mutta pakeni ensin kuulustelijoiltaan ja sitten koko maasta.

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print