Your Cart

VOM Siskot – Teljetty satakieli pääsi vapauteen

Eritreasta kotoisin oleva Helen Berhane löysi läheisen suhteen Jeesukseen Kristukseen jo nuorena. Keskeisintä hänen elämässään oli Raamatun lukeminen ja rukoileminen. Hän oppi ylistämään Jumalaa niin hyvinä kuin huonoina päivinä. Se auttoi häntä pääsemään yli kaikenlaisista vaikeuksista.

Hän alkoi julistaa evankeliumia ja laulaa kaduilla. Ihmiset tulivat kosketetuiksi ja monet antoivat elämänsä Herralle. Mutta Helen joutui vaikeuksiin.

Helen ymmärsi, että hänen tiensä ei tule olemaan helppo. Hän alkoi valmistautua rukoilemalla ja lukemalla paljon. Käsissä kuluivat Raamattu ja Richard Wurmbrandin kirjat. Evankelioimistyönsä vuoksi Helen joutui toistuvasti ongelmiin virkavallan kanssa. Hän joutui useita kertoja pidätetyksi, mutta hän jatkoi Jumalalta saamaansa tehtävää. Myöhemmin hän nauhoitti ylistyslevyn, jonka saama suosio johti hänet todellisiin ongelmiin. Hänet pidätettiin ja teljettiin laivakonttiin. Laivakontit toimivat vankiloina Eritreassa.

Viikkoja ja kuukausia Helen virui muiden naisten kanssa samassa kontissa olemattomalla ruoalla. Välillä hänet vietiin kidutettavaksi.  Mutta vankeudessakin hän rukoili toisten kärsivien puolesta.

Vapauduttuaan Helen on kiertänyt useissa maissa puhumassa vainottujen kristittyjen puolesta. Suomessa hän vierailee loka-marraskuun taitteessa seurakuntatilaisuuksissa videoyhteyden välityksellä.

 

 

Lataa pdf tästä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print