Your Cart

VOM Siskot – Ompelukoulutus antaa uskoa tulevaisuuteen

Köyhissä oloissa elävät kristityt naiset ovat erityisen haavoittuvassa asemassa Pakistanissa. He ovat alttiina sieppauksille ja pakkokäännytyksille ja monet joutuvat työskentelemään raskaissa oloissa tiilitehtailla. Auttaakseen heitä Marttyyrien Ääni on yhteistyökumppaninsa kanssa järjestänyt naisille ompelukoulutusta, joka valaa uskoa ja toivoa tulevaisuuteen.

Pakistanilainen Naria (kuvassa) ei pystynyt nivelkipujensa vuoksi työskentelemään tiilitehtaassa, joten hän kävi äitinsä kanssa siivoamassa rikkaan muslimimiehen kotia. Keväällä hän aloitti Marttyyrien Äänen sponsoroiman ompelukoulutuksen ja valmistui ompelijaksi lokakuussa. Valmistujaislahjaksi hän sai oman Raamatun ja ompelukoneen. Hän on hyvin innoissaan omasta Raamatusta ja sanoo, että aikoo varmasti lukea sitä. Ompelukone tulee myös tarpeeseen, sillä perheellä ei olisi ollut varaa ostaa konetta. Nyt Naria aikoo aloittaa työt ompelijana. Muutos on valtava, sillä Naria ei osannut muiden tyttöjen tapaan ennen kurssia pujottaa edes lankaa neulansilmään.

Haleema on tiilentekijä jo neljännessä polvessa. Haleemalla on kuusi lasta, vaikka hän on nuori iältään. Elämä on kovaa. Perheellä on ollut varaa ostaa uusi vaatekerta lapsilleen ehkä noin kerran vuodessa. Ompelukoulutus auttaa perhettä suuresti. Haleema pystyy nyt ompelemaan omalle perheelleen vaatteita ja ottamaan ompelutöitä vastaan ja auttamaan siten perheen elatuksessa. Haleema kertoo nähneensä vanhempiensa kodissa Raamatun. Hän ei kyennyt lukemaan sitä, koska hän ei osaa lukea mutta otti sen usein käsiinsä ja rukoili Raamattu kädessä Jumalaa. Hän on suunnattoman kiitollinen lahjaksi saamastaan omasta Raamatusta.

Kaksikymmentä nuorta naista valmistui ompelijaksi tiilentekijöiden kylässä Clarc Abadissa lokakuussa. He saivat valmistumislahjaksi oman ompelukoneen ja Raamatun.  Uusi 20 opiskelijan kurssi alkoi sen jälkeen Kasurissa, joka on myös tiilentekijöiden asuttama kylä. Koulutuksella on suuri vaikutus naisten elämään. Se vahvistaa heidän itsetuntoaan ja auttaa heitä työllistymään. Lahjoittamalla heille Raamatun vahvistamme heidän kristillistä identiteettiään ja tuemme seurakuntaa.

Kuuntele mielenkiintoinen ohjelma koulutuksen päättäjäisistä oheista kuvaa klikkaamalla.

Tule mukaan rukoilemaan ja tukemaan Pakistanin kristittyjä naisia.

  • 6 kk koulutus yhdelle naiselle 120 €
  • Ompelukone valmistumislahjaksi 60 €
  • Raamattu valmistumislahjaksi 8 €

Lataa pdf tästä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print