Your Cart

VOM Siskot – Nargus Pakistanista

Nargus syntyi kristittyyn perheeseen Pakistanissa. Hänen isoisänsä kääntyi aikanaan sikhiläisyydestä kristityiksi, mutta joutui maksamaan siitä kalliin hinnan. Häntä pahoinpideltiin ja hän menetti kaiken omaisuutensa. Iso perhe joutui elämään kädestä suuhun, mutta sen kautta he kasvoivat uskossa ja opettivat jälkipolville, että heidän tulee pysyä vahvoina uskossa, ovatpa olosuhteet minkälaisia tahansa. Sen myös Nargus oppi jo varhain. Perhe eli muslimiyhteisön keskellä ja he kaikki saivat kokea vainoa ja syrjintää. Narguksesta kasvoi vahva ja toimelias nainen, jolla on vahva usko.

Nargus opettaa katedraalikoulussa raamattutietoutta sekä käy evankelioimassa ja auttamassa köyhien kylien ihmisiä. Hänen kunnianhimoinen tavoitteensa on kasvaa hyväksi ihmiseksi ja olla palveleva johtaja edistämällä rauhaa ja vaurautta kokonaisvaltaisesti. Helmikuussa hän avasi ompelukeskuksen köyhien kylien kristityille nuorille naisille, jotka ovat joutuneet tekemään työtä rikkaissa muslimiperheissä saaden hädin tuskin elantonsa, ja joissa he ovat jatkuvasti painostuksen kohteena. Koulutuksen kautta he saavat ammatin ja mahdollisuuden työskennellä turvallisissa oloissa esim. tekstiilitehtaassa.

Meerab-niminen nuori nainen aloitti ompelukoulutuksen. Hän kertoo, että hän työskenteli aikaisemmin rikkaassa perheessä, jossa joutui jatkuvan häirinnän kohteeksi. Naseem-nimisen naisen puoliso on riksakuski ja perhe on hyvin köyhä. Naseem on hyvin onnellinen päästyään koulutukseen, jonka jälkeen hänen on mahdollista tehdä töitä, joista saa kunnon palkkaa.

Kaikki naiset ovat äärimmäisen kiitollisia Marttyyrien Äänen tukijoille, jotka ovat mahdollistaneet heidän opiskelunsa. Ompelukeskuksessa opiskelee 20 nuorta naista, jotka aiemmin työskentelivät rikkaissa muslimiperheissä. Koulutus avaa heille uuden tulevaisuuden ja he välttyvät pakkokäännytyksiltä ja pakkoavioliitoilta. Koulutus ei auta pelkästään näitä naisia, vaan tuo avun koko perhekunnille. Yhden naisen auttaminen voi auttaa jopa 10-20 henkilöä!

 

Lataa pdf tästä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print