Your Cart

Viranomaiset puuttumassa Keski-Nigerian väkivaltaan

Lasten maalauksia - USA 12-2013
Näin nigerialaiset kristityt lapset kuvaavat elämäänsä. Kuva: Marttyyrien Ääni

Nigerian presidentti Muhammadu Buhari on määrännyt tutkinnat aloitettavaksi Keski-Nigerian Benuen osavaltion väkivaltaisuuksien myötä, kertoo BBC.

Paikallisten lähteiden mukaan helikopterilta tukea saaneet fulanit ovat hyökänneet Agatun alueella viikon ajan kristittyjen asuttamiin kyliin. Ainakin 25 kyläyhteisöä on vallattu. Kuolonuhreja arvioidaan olevan satoja. Ainakin kuusi kylää on tuhottu maan tasalle ja kuolleita makaa pitkin poikin autioituneissa kylissä. Noin 7000 ihmistä on paennut.

Fulanien hyökkäykset Keski-Nigerian Plateaun, Kadunan, Bauchin, Taraban ja Benuen osavaltioissa ovat jatkuneet vuosia, mutta viime aikoina ne ovat kiihtyneet.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Writers Association of Nigeria (HURIWA) vaatii tutkimaan syytöksiä, joiden mukaan Benuen viereisen Nasarawan osavaltion hallinto antaa logistista apua hyökkääjille, joiden kerrotaan saapuvan pikaveneillä Nasarawan puolelta. Alueelle on nyt lähetetty sotilaita valvomaan turvallisuutta.

Tämä on erittäin hyvä ja tervetullut uutinen Nigeriasta ja tätä myös olemme pyytäneet parhaillaan käynnissä olevassa vetoomuskampanjassamme. Jos et vielä kuulu vetoomusryhmään, voit ilmoittautua siihen sähköpostilla info(a)vomfinland.fi tai puhelimitse 040 5522 309. Ilmoittautuessasi kerro, haluatko vetoomukset sähköpostiin, jota postikulujen säästämiseksi toivomme (edellyttää että käytössäsi on tulostin), vai postitse. Kielitaito- ym. vaatimuksia ei ole.

–  BBC, Christian Solidarity Worldwide, International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print