Your Cart

Vietnamilainen perhe pysyy vahvana uskossaan

Vietnamissa etenkin etnisiin alkuperäisheimoihin kuuluvat kristinuskoon kääntyneet kohtaavat vainoa. Näin kävi äskettäin myös diakoni Daville ja hänen vaimolleen Maille. Ankarasta vainosta huolimatta he eivät ole suostuneet kieltämään uskoaan.

Kristinusko on Vietnamissa sallittu uskonto, mutta viranomaiset pitävät sitä silti uhkana. Etnisiin alkuperäisheimoihin kuuluvat kohtaavat yleensä ankarinta vainoa, sillä niissä harjoitetaan esi-isien palvontaa.

Äskettäin Keski-Vietnamin ylänköalueella paikallisviranomaiset ”kutsuivat” Davin ja Main toimistoonsa. Heidän tavoitteensa oli saada heidät kieltämään uskonsa. Pariskunta pysyi vahvoina, ja lopulta viranomaiset sallivat Main palata kotiin pariskunnan kahden pienen lapsen luo.

Davi pysyi pidätettynä siihen tekosyyhyn vedoten, että pidätys antaisi tälle aikaa ”harkita”. Viranomaiset uhkasivat Davia, että jos hän ei kieltäisi uskoaan kolmen päivän kuluessa, hänet ja koko perhe ajettaisiin pois kotikylästään ja heidän maansa ja omaisuutensa takavarikoitaisiin.

Davin ollessa vankilassa, viranomaiset vierailivat perheen kotona. Siellä he väittivät, että Davi on allekirjoittanut tunnustuksen ja kieltänyt uskonsa. He vaativat Maita tekemään samoin. Viranomaiset tiesivät perheellä olevan taloudellisesti vaikeaa, joten he yrittivät hyödyntää tätä tietoa. He sanoivat, että Maille annettaisiin sosiaaliapua sekä rahaa yrityksen perustamiseen.

Mai ei kuitenkaan uskonut Davin myöntyneen tälle esitettyihin vaateisiin, ja torjui ehdotuksen. Viranomaiset vihastuivat. He tutkivat talon ennen lähtöään ja veivät mukanaan Davin Raamatun.

Pidätyksensä aikana Davia hakattiin ja uhkailtiin toistuvasti, mutta hän pysyi vahvana uskossaan. Hän sanoi: ”Ennen kuin minusta tuli kristitty, kukaan ei vieraillut perheeni luona, kun meillä oli vaikeaa. Meidän oli uhrattava paljon rahaa epäjumalille. Uskonveljemme ja -siskomme rakastavat meitä, he käyvät luonamme ja rukoilevat puolestamme. Meidän ei enää tarvitse kantaa taakkaa epäjumalille uhraamisesta. Olipa hinta mikä tahansa, emme koskaan kiellä uskoamme.”

Koska viranomaisilla ei ollut laillista syytä pitää Davia enää pidätettynä, hänet vapautettiin.

Davi palasi kotiin, ja Marttyyrien Äänen yhteyshenkilö, sekä Davin seurakunnan diakoneja, vieraili perheen luona ja rukoili heidän kanssaan. Davi ja Mai kokivat tulleensa rohkaistuiksi. Heille annettiin myös uusi Raamattu takavarikoidun tilalle, sekä apua toimeentuloon.

Viranomaiset jatkavat uhkailujaan, sillä korkeampitasoiset viranomaiset vaativat heitä estämään evankeliumin etenemisen hinnalla millä hyvänsä.

Rukoilethan Davin ja Main perheen turvallisuuden puolesta, sekä kaikkien tuolla alueella asuvien uskovien puolesta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print