Your Cart

Vietnam: Valtio häviämässä taistelun kristinuskon kasvua vastaan

Mennoniittipastori Nguyen Hong Quang on joutunut useita kertoja viranomaisten värväämien hyökkääjien pahoinpitelemäksi. Kuva: Marttyyrien Ääni
Mennoniittipastori Nguyen Hong Quang on joutunut useita kertoja viranomaisten värväämien hyökkääjien pahoinpitelemäksi. Kuva: Marttyyrien Ääni

Ho Chi Minh Cityssä on lauantai-ilta ja nuoriso alkaa kerääntyä Tan Thuanin evankeliseen seurakuntaan kaupunginosassa numero 7. Paikalle saavutaan kiiltävillä moottoripyörillä, siisteissä vaatteissa, hiukset taakse suittuina. Vieraat saavat osakseen ujoja katseita, ystäviä tervehditään ylitsevuotavasti. Nuoret levittäytyvät penkeille.

Seurakunnalla on kerran viikossa pidettäviä tilaisuuksia nuorille, uusille jäsenille ja yhtenä iltana vanhuksille. Joka aamu järjestetään aamurukoustilaisuus ja sunnuntaisin useita jumalanpalveluksia. Viikolla järjestetään lisäksi evankeliointitapahtumia.

Protestanttisuus on kasvussa Vietnamissa. Valtion omien lukujen mukaan protestanttisten kristittyjen määrä kasvoi vuosien 1999-2009 välillä 410.000 uskovasta 734.000 uskovaan. Nyt viranomaiset arvelevat heitä olevan noin miljoona, seurakuntien johtajien mielestä lähempänä kahta miljoonaa. Kaikki halukkaat eivät mahdu sunnuntaijumalanpalveluksiin sisälle.

Kasvu ei kuitenkaan ole tapahtunut ilman vastustusta. Vaikka protestanttisuus on virallisesti tunnustettu, toimintoja kielletään usein. Suurin osa evankelioinnista on laitonta ja seurakuntien jäsenet kertovat, että heitä seurataan ja heidän toimintaansa rajoitetaan. Syrjäisemmillä seuduilla vaino on ankarampaa, usein väkivaltaistakin.

UCAnews.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print