Your Cart

Väkivaltaa Intiassa: Pastori ammuttu, toinen hakattu ja jätetty kuolemaan

Väkivaltaa Intiassa: Pastori ammuttu, toinen hakattu ja jätetty kuolemaan

Pastori Shelton toipuu kokemastaan pahoinpitelystä.

Tuntemattomat hyökkääjät ampuivat pastorin kuoliaaksi Jharkhandin osavaltiossa. Biharin osavaltiossa puolestaan pastori hakattiin ja jätettiin kuolemaan.

Pastori Salim Stephen Surin oli osa-aikainen evankelista. Evankelistan työnsä ohella hän hoiti pientä kauppaa, josta saamillaan tuloilla hän elätti vaimonsa ja kaksi lastaan.

Joulukuun 8. päivänä pastori Surin ja hänen vaimonsa Tarsis Surin matkasivat Putikdan kylään, sillä viisi ihmistä oli ilmaissut haluavansa päästä kasteelle. Putikdan kylän kristittyjä tavattuaan pastori Surin ja hänen vaimonsa lähtivät kotimatkalle pastorin moottoripyörällä. Kesken matkan kolme entuudestaan tuntematonta henkilöä pysäytti heidät, ja he ampuivat pastori Surinia.

”He tappoivat mieheni minun silmieni edessä”, Tarsis kertoo. ”Olin kauhuissani nähdessäni, miten miestäni ammuttiin rintaan ja hän tuupertui kuoliaana maahan. Ajattelin lapsiani ja huusin kovaan ääneen Jumalaa auttamaan minua ja huolehtimaan lapsistani.”

”Tönäisin miestä, joka osoitti minua aseella”, Tarsis jatkaa. ”Pakenin tiheään pusikkoon ja läheiseen metsään. Kävelin uskoakseni yli kymmenen tuntia, kunnes pääsin kotiin. En uskaltanut kävellä teitä pitkin hyökkääjien pelossa.”

Tarsisin paettua hyökkääjät poistuivat murhapaikalta. Ohikulkijat löysivät pastori Surinin ruumiin myöhemmin.

Paikalliset kristityt kertovat, että Putikdan kylän kristittyjä on uhkailtu toistuvasti. Erään lähteen mukaan heitä on painostettu kieltämään uskonsa.

Pastori Surin oli uhkailuista huolimatta vieraillut Putikdassa tukemassa kylän kristittyjä. Poliisit ovat kirjanneet ilmoituksen murhasta ja tapauksesta on avattu tutkinta.

Pastori hakattu ja jätetty kuolemaan

Lokakuussa äärihindut hakkasivat pastorin tajuttomaksi Biharin osavaltiossa ja jättivät hänet kuolemaan ulkoapäin lukittuun huoneeseen.

Lokakuun 5. päivä pastori Shelton Vishwanathanin kimppuun hyökkäsi kuusi äärihindua, kun hän oli jakamassa evankelioivia traktaatteja Tiryanin kylässä. Äärihindut vaativat pastori Sheltonia lopettamaan traktaattien jakamisen. Vaikka pastori myöntyi vaatimukseen, hänen kimppuunsa hyökättiin.

Miehet ottivat pois pastori Sheltonin skootterin avaimet sekä puhelimen ja ryhtyivät pahoinpitelemään häntä. Viimeinen asia, minkä pastori Shelton muistaa oli, kuinka hyökkääjät uhkasivat uhrata hänet jumalalleen.

”He hakkasivat selkääni ja sanoivat uhraavansa minut jumalalleen. He hakkasivat päätäni niin, että menetin lopulta tajuntani”, pastori Shelton kertoo.

Palattuaan tajuihinsa pastori Shelton havaitsi olevansa lukittuna pimeään huoneeseen. Huoneessa ei ollut ruokaa eikä vettä.

Useita päiviä myöhemmin lähistöllä asuva iäkäs nainen kuuli pastorin avunhuudot ja vapautti hänet huoneesta. Nainen kertoi oven olleen ulkoapäin teljetty. Häntä pelotti äärihindujen voivan kostaa hänelle, jos he saisivat tietää naisen vapauttaneen pastorin.

”Jos hän ei olisi auttanut minua, en olisi tänään elossa”, pastori Shelton sanoo. ”Uskon, että Jumala lähetti hänet auttamaan minua.”

Pelostaan huolimatta nainen vei pastorin kotiinsa ja antoi hänelle syötävää ja juotavaa ennen kotimatkalle lähtöä.

Lähteet: Morning Star News, International Christian Concern

Facebook
Twitter
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print