Your Cart

Vainot leviävät Mosambikissa, uusi työalue Kaakkois-Afrikassa

Palman kaupunki jäi terroristien jalkoihin, ja ajoneuvot paloivat sinne johtavien teiden varsilla.

Terroristien hyökkäykset Pohjois-Mosambikissa alkoivat vuonna 2017. Al-Shabaabiksi kutsuttu terroristiryhmä (ei liity Somalian samannimiseen terroristiryhmään), suoritti tuolloin ensimmäiset iskunsa Mocimboa da Praian rannikkokaupungissa poliisien tarkastuspisteitä vastaan. Siitä käynnistyi väkivallan aalto, joka on jatkuvasti voimistunut.

Kuluneen kolmen ja puolen vuoden aikana Al-Shabaab on iskenyt noin 400 kertaa Koillis-Mosambikin Cabo Delgadon provinssissa ja sen ympärillä. Tuhannet ihmiset ovat saaneet surmansa. Yli 700.000 ihmistä on paennut Cabo Delgadosta, Niassasta ja Nampulasta.

Cabo Delgado on Mosbambikin köyhin maakunta, mutta luonnonvaroja siellä on runsaasti. Siellä on muun muassa käynnissä Afrikan suurin kaasuprojekti. Toisin kuin Mosambikin muut alueet, Cabo Delgado on muslimienemmistöinen provinssi.

Mosambikin Al-Shabaab ryöstelee ja tappaa kenet tahtoo, myös muslimeja, mutta islamilaisten terroristijärjestöjen tapaan kristityt ovat automaattisesti heidän vihansa ykköskohteita.

Erään kristityn naisen perhe yritti paeta, mutta terroristit ottivat hänen miehensä kiinni ja tappoivat hänet. Kuvia tästä lähetettiin useille ihmisille varoituksena ja uhkauksena. Syvästi traumatisoitunut nainen jäi yksin kahden lapsensa kanssa.

Toinen perhe yritti pakoon, kun terroristit saivat heidät kiinni, ja tappoivat perheen vanhimman pojan.

Eräällä urheilukentällä surmattiin yli 50 nuorta miestä, jotka eivät suostuneet liittymään terroristeihin.

Nämä ovat vain jäävuoren huippu niistä kauheuksista, joita Cabo Delgadon kristityt ovat joutuneet kohtaamaan.

Pakolaisnainen capulana-kankaasta kiedotussa hameessaan, capulana-kankainen nyytti päänsä päällä.

Tuhannet kristityt ja maltilliset muslimit ovat joutuneet pakenemaan kodeistaan vain yllään olevat vaatteet mukanaan. He ovat suunnanneet läntiseen ja eteläiseen Mosambikiin. Osa heistä on yrittänyt palata kotiin vain huomatakseen, että kaikki on tuhottu.

Etelä-Afrikan Marttyyrien Ääni hallinnoi avustusprojektia Mosambikiin, ja Suomen Marttyyrien Ääni on päättänyt osallistua tähän projektiin. Olemme jo lähettäneet Mosambikiin avustusta heidän kauttaan.

Kaikkensa menettäneille pakolaisille toimitetaan esimerkiksi perinteistä mosambikilaista capulana-kangasta, josta voidaan valmistaa monenlaista: vaatteista vauvojen vaippoihin ja kantoliinoihin, joissa kulkevat niin ostokset kuin vauvatkin. Lisäksi toimitetaan suojakangasta, jota voidaan käyttää ruohokattoisten majojen seininä.

Voit avustaa Mosambikin kristittyjä ”Suurin tarve” -viitteemme kautta: 871 022.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print