Your Cart

Vainot leviävät Mosambikissa, uusi työalue Kaakkois-Afrikassa

Terroristien hyökkäykset Pohjois-Mosambikissa alkoivat vuonna 2017. Ansar al-Sunna -niminen terroristiryhmä suoritti tuolloin ensimmäiset iskunsa Mocimboa da Praian rannikkokaupungissa poliisien tarkastuspisteitä vastaan. Siitä käynnistyi väkivallan aalto, joka on jatkuvasti voimistunut.

Ansar al-Sunna ryöstelee ja tappaa kenet tahtoo, mutta islamilaisten terroristijärjestöjen tapaan kristityt ovat automaattisesti heidän vihansa ykköskohteita.

Erään kristityn naisen perhe yritti paeta, mutta terroristit ottivat hänen miehensä kiinni ja tappoivat hänet. Kuvia tästä lähetettiin useille ihmisille varoituksena ja uhkauksena. Syvästi traumatisoitunut nainen jäi yksin kahden lapsensa kanssa.

Toinen perhe yritti pakoon, kun terroristit saivat heidät kiinni, ja tappoivat perheen vanhimman pojan.

Eräällä urheilukentällä surmattiin yli 50 nuorta miestä, jotka eivät suostuneet liittymään terroristeihin.

Nämä ovat vain jäävuoren huippu niistä kauheuksista, joita Cabo Delgadon kristityt ovat joutuneet kohtaamaan.

Tuhannet kristityt ja maltilliset muslimit ovat joutuneet pakenemaan kodeistaan vain yllään olevat vaatteet mukanaan.

Etelä-Afrikan Marttyyrien Ääni hallinnoi avustusprojektia Mosambikiin, ja Suomen Marttyyrien Ääni on jo lähettänyt Mosambikiin avustusta heidän kauttaan.

Kaikkensa menettäneille pakolaisille toimitetaan esimerkiksi perinteistä mosambikilaista capulana-kangasta, josta voidaan valmistaa monenlaista: vaatteista vauvojen vaippoihin ja kantoliinoihin, joissa kulkevat niin ostokset kuin vauvatkin. Lisäksi toimitetaan suojakangasta, joka toimii ruohokattoisten majojen seininä.

Lisää Mosambikin tilanteesta ”Mosambikin kyyneleet” -ohjelmassamme TV7-kanavalla ja myöhemmin sen Arkki-arkistossa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print