Your Cart

Uusia uskovia vainosta huolimatta Intiassa

Kylistään pakenemaan joutuneita kristittyjä Chhattisgarhissa. Kuva: UCA news

Kuukausi sen jälkeen, kun hindunationalistinen BJP-puolue sai enemmistön liittovaltioiden tasolla vuonna 2014, Keski-Intian Chhattisgarhissa 50 kylää kielsi muut uskonnot kuin hinduismin.

Nachandin kylässä äärihindut alkoivat painostaa, boikotoida ja uhkailla kristittyjä niin, että yli vuoden kestäneen vainon jälkeen 16 kristitystä perheestä kahdeksan luopui uskostaan.

Vaikka kaikki kyläläiset ovat nähneet, miten kristittyjä vainotaan siellä, viimeisen kahden kuukauden aikana kolme perhettä on kääntynyt kristinuskoon. ”Kristittyjen järkähtämättömyys ankarissa haasteissa on rohkaissut minua olemaan vahva uskossani”, sanoo Jugnu Netam, joka vaimonsa Sumitran kanssa tuli uskoon tämän vuoden heinäkuussa. Sen seurauksena heidät heitettiin ulos kodistaan. ”Olen valmis kohtaamaan vainoa ja jatkan Herran seuraamista”, Jugnu sanoo.

”Olin juoppo ja vaimoni kärsi oudosta heikkoudesta, jota lääkärit eivät pystyneet diagnosoimaan”, kertoo toinen uskoon tullut, Santhu Netam. ”Kävin noitatohtorin luona lähes päivittäin. Käytin paljon rahaa vaimoni hoitoon, mutta mikään ei auttanut. Lopulta vein vaimoni kirkkoon. Uskovat rukoilivat hänen puolestaan ja heikkoutta aiheuttanut paha henki lähti vaimostani.” Santhu ja vaimonsa ovat sen jälkeen seuranneet Kristusta, vaikka heitä on uhkailtu ja heidän kotinsa on yritetty tuhota.

”Vaino on pahentunut viimeisen puolentoista vuoden aikana”, kertoo kylässä seurakuntaa johtava Pagnu Markham. ”Jeesuksen seuraajien määrä kasvaa sosiaalisesta boikotista ja jatkuvasta häirinnästä huolimatta. Se tekee äärihinduista vielä vihaisempia.”

Nachandin kylän kristittyjen sitoutuminen uskoonsa vainojen kohdatessa, on toiminut vahvana todistuksena heidän naapureilleen. Sen sijaan, että vaino olisi ajanut heidät pois kristinuskosta, heidän kokemansa vaino on auttanut heitä osoittamaan, mitä tarkoittaa olla todellinen Kristuksen seuraaja.

Lähde: International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print