Your Cart

Uuden ajan alku Sudanissa?

Marttyyrien Äänen tsekkiläinen työntekijä Petr Jašek ja kolme sudanilaista uskovaa vankilassa Sudanissa vuonna 2017.

Sudanin uskontoministeri Nasr al-Din Mufreh on luvannut, että aiemman Bashirin hallinnon aikana takavarikoidut kristittyjen kiinteistöt tullaan antamaan takaisin kristityille. Puheessaan hän myös sanoi kristittyjen olleen aiemman hallinnon aikana vainottuja ja kärsineen ”hyvin pahoista käytännöistä”.

Asharq Al-Awsat -lehdelle antamassaan haastattelussa hän kutsui Sudanista karkotettuja juutalaisia palaamaan ja sanoi, että kristityillä ja muiden uskontojen edustajilla on vapaus harjoittaa uskoaan Sudanissa. Samalla hän sanoi hallintonsa taistelevan ääriajattelua ja terrorismia vastaan.

Mufreh sanoi, että kristittyjä ei voi pitää vähemmistönä. ”He ovat sudanilaisia ja heidän uskontonsa on taivaallinen uskonto arvoineen ja uskoineen.”

Vallasta syösty presidentti Bashir oli vannonut ottavansa käyttöön entistä tiukemman sharia-lain. Sudanin kristityt toivovatkin, että uskontoministerin lausunnot tarkoittavat uuden ajan alkua Sudanissa.

Lähteet: Asharq Al-Awsat, Morning Star News

Herra me kiitämme Sinua avustasi ja armostasi, jota olet osoittanut Sudania kohtaan. Suo, että näistä lupauksesta tulee totta, ja että ilosanoma Pojastasi Jeesuksesta Kristuksesta saa levitä vapaasti sydämestä sydämeen ja tuoda pelastuksen mahdollisimman monelle.

Pdf-versio rukousaiheista löytyy tästä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print