Your Cart

Uskovia siepattu Kiinassa

Luoningin piirikunnassa siviiliasuiset viranomaiset pidättävät pastorin kesken jumalanpalveluksen, laittavat hänet käsirautoihin ja raahaavat pois. Kuva: ChinaAid

Kristittyjen vaino Keski-Kiinan Henanin provinssissa on pahentunut huomattavasti sen jälkeen, kun uudistettu uskontolaki astui voimaan helmikuun alussa, kertoo China Aid -järjestö.

Henanin provinssin Luoyangin prefektuurissa viranomaiset ovat palkanneet paikallisia jengejä murtautumaan kirkkoihin ja kokoontumispaikkoihin. Murtojen yhteydessä on rikottu ovia ja ikkunoita ja varastettu istuimia ja uskonnollisia kirjoja.

Lisäksi tuntemattomat miehet ovat siepanneet lukuisia seurakuntalaisia ja pastoreita kesken jumalanpalveluksen.

”Kukaan ei uskalla sanoa mitään”, Shangqiun prefektuurissa Henanissa asuva uskova sanoo. ”Meitä pelottaa matkustaa Luoningin piirikuntaan. Paikallishallinnot Tanghessa, Nanyangissa ja Zhoukongissa vainoavat kotiseurakuntia. Se tuntuu aivan uudelta kulttuurivallankumoukselta.”

Vuodesta 1966 vuoteen 1976 kestäneen kulttuurivallankumouksen aikana Mao Zedong pyrki tuhoamaan Kiinasta kaikki muut vaikutteet paitsi kommunismin. Vuosikymmen oli vaikea, erityisesti uskonnollisen vakaumuksen omaaville.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print