Your Cart

Uskovat pakotettu allekirjoittamaan tyhjä paperi Iranissa

Mohammad Ali Torab ja Abdol-Ali Pourmand. Kuva: Mohabat News

Iranin viranomaisilla näyttää olevan uusi taktiikka saada vangitut kristityt antamaan tunnustus tai kieltämään uskonsa.

Lounais-Iranin Dezfulissa oikeus kielsi kahdelta kristityltä, Mohammad Ali Torabilta ja Abdol-Ali Pourmandilta vapaaksi pääsyn takuita vastaan. Heidän perheilleen kerrottiin, että oikeudenkäynti miehiä vastaan saatettaisiin pitää keskiviikkona 22. marraskuuta Ahwazissa. Toistaiseksi tiedossamme ei ole, onko oikeudenkäynti pidetty.

Mohabat Newsin lähteiden mukaan syytteet heitä vastaan on jätetty Ahwazin rikosoikeuteen. Tämä oikeuslaitos tunnetaan siitä, että se käsittelee tapauksia, joissa on kyse islamin hylkäämisestä. Islamin hylkäämisestä voi Iranissa saada jopa kuolemantuomion.

Sama lähde kertoo, että molemmat miehet pakotettiin allekirjoittamaan kaksi tyhjää paperia. Nyt epäillään, että papereita on määrä käyttää tekaistuna tunnustuksena tai kristinuskon kieltämisenä.

Mohammad Ali Torabi, joka tunnetaan myös nimellä Davoud, on 39-vuotias Payam-e Aramesh, eli Rauhan Sanoma -seurakunnan jäsen. Hänet pidätettiin työpaikaltaan Dezfulissa 10. lokakuuta ja kuljetettiin välittömästi Ahwaziin.

38-vuotias Abdol-Ali Pourmand, joka tunnetaan myös nimellä Elias, on saman seurakunnan jäsen ja hänet pidätettiin 19. lokakuuta. Molemmat miehet ovat islamista kristinuskoon kääntyneitä. Aiemmin Pourmandin perheelle kerrottiin, että heillä ei ole oikeutta hankkia hänen puolustuksekseen asianajajaa.

Lähde: Mohabat News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print