Your Cart

Uskovat ahtaalla ”Kiinan Galileassa”

Kiinalainen uskova hellii uutta Raamattuaan.

Kiinan uudistettu uskontolaki astui voimaan helmikuun alussa ja pian kävi ilmi, että Keski-Kiinan Henanin provinssissa lakia ryhdyttiin toimeenpanemaan innokkaimmin. Syy tähän lienee se, että Henanissa asuu lukumääräisesti eniten kristittyjä, se tunnetaan ”Kiinan Galileana”. Virallisten tilastojen mukaan, jotka yleensä aliarvioivat kristittyjen määrän, Henanissa asuisi jopa lähes neljäsosa Kiinan protestanttisista kristityistä.

Uuden lain myötä laittomiksi julistettuja kotiseurakuntia oli toukokuun loppuun mennessä suljettu lähes sata. Virallisia valtiojohtoisia kirkkoja on määrätty poistamaan ristit rakennuksistaan, tai viranomaiset lähettäisivät työmiehiä tuhoamaan ne.

”Tällä kertaa viranomaiset ottivat Kolme Itse -kirkot tähtäimeensä”, kertoo Wang, paikallinen kristitty. ”Suurimmalla osalla kotiseurakunnista ei ole omia rukoushuoneita. Kolme Itse -kirkot pelkäsivät, että viranomaiset tuhoaisivat ristit, joten he ottivat ne itse alas. Kukaan ei rohkene uhmata määräyksiä.”

”Meidän vastuullamme on nyt pyhä tehtävä”

Uskonnon opettaminen lapsille on kiellettyä, mutta kotiseurakunnissa tätä kieltoa ei noudateta.

Yli satajäsenisessä kotiseurakunnassa käyvä Li kertoo, että viranomaiset tuhoavat myös koristeita. ”Viranomaiset saattavat ilmaantua ovesi taakse ja pyytää poistamaan tai peittämään kristilliset koristeet. He vahingoittavat taloasi, jos kieltäydyt. Seiniin upotettuja posliinilaattoja, joissa lukee ’Jeesus rakastaa sinua’, on kaivettu irti. Lisäksi he kielsivät meitä laulamasta virsiä.”

Li kertoi muita esimerkkejä siitä, miten uskovia estetään tapaamasta. Yli viisi ihmistä ei saa olla yhtä aikaa koolla ilman viranomaisten lupaa. Hän kertoo myös, että kirkkojen ulkopuolelle on määrätty vartijoita estämään ihmisiä menemästä sisään.

”Olemme lempeitä ja nöyriä ihmisiä,” Wang Yi, erään seurakunnan pastori sanoo. ”Meidän vastuullamme on nyt pyhä tehtävä todistaa Kristuksesta viranomaisten edessä. Rukoilen Herraa, pyydän voimia ja rohkeutta, jotta päättäväisyytemme kestää. Rukoilen Herraa, että olisimme aina täynnä iloa, sillä meidät on valittu evankeliumin ja Kristuksen valtakunnan astioiksi ja edustajiksi. Rukoilen Herraa viranomaisten puolesta, että he eivät hätääntyisi, kärsisi ylpeydestään tai käyttäisi voimaa peittääkseen pelkonsa. Rauhan Kuningas, maailma on täynnä epäsopua, turvaudumme sinun rauhaasi.”

Lähteet: China Aid, UCAnews

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print