Your Cart

Uskonto kielletty puolueen jäseniltä Kiinassa

Kiinan ylin uskontoasioista päättävä viranomainen on sanonut, että kommunistisen puolueen jäsenten ei pitäisi etsiä arvoa uskosta ja heidät, joilla on uskonnollinen vakaumus, pitäisi taivutella luopumaan niistä. Tämän sanotaan ylläpitävän puolueen yhtenäisyyttä. Kiinan kommunistisessa puolueessa on arviolta 85 miljoonaa jäsentä.

”Puolueen jäsenten ei pitäisi omata uskonnollista vakaumusta, joka on punainen viiva kaikille jäsenille … Puolueen jäsenten pitäisi olla järkähtämättömiä marxistisia ateisteja, totella puolueen sääntöjä ja pitäytyä puolueen uskoon … heidän ei sallita etsiä arvoa ja uskoa uskonnosta”, kirjoitti Wang Zuoan, Uskonnollisten asioiden valtiollisen hallinnon (SARA) johtaja. Artikkeli julkaistiin Qiushi-lehdessä, joka on Kiinan kommunistisen puolueen keskuskomitean tärkein lehti.

Uskonnollisen vakaumuksen omaavat pitäisi taivutella luopumaan niistä ja sitä vastustavia tulisi rangaista, Wang kirjoitti.

”Jotkut ulkomaiset voimat ovat käyttäneet uskontoa soluttautuakseen Kiinaan ja ekstremistiset ja uskonnolliset toimet leviävät joissakin paikoissa, uhaten kansallista turvallisuutta ja sosiaalista vakautta”, Wang lisäsi.

Vaatimus on Kiinan perustuslain artiklan 36 vastainen: ”Valtion toimielin, julkinen järjestö tai yksilö eivät voi pakottaa kansalaista uskomaan tai olemaan uskomatta mihinkään uskontoon eivätkä ne voi syrjiä kansalaisia, jotka uskovat tai eivät usko mihinkään uskontoon.”

Lähteet: Global Times, China Aid

 

Artikkelin hyperlinkit:

http://www.globaltimes.cn/content/1056944.shtml

http://www.chinaaid.org/2017/07/provinces-seek-to-eradicate-sunday.html

 

Kuva: Kiinan lippu. Kuvan lähde: Visualhunt/Nathanh100

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print