Your Cart

Uskonsa vuoksi uhatut äiti ja lapset paenneet kotoa Ugandassa

Dorika ja lapset ovat nyt onnellisia uudessa kodissaan.

Kun Dorika Kabuo ja hänen neljä lastaan kääntyivät kristityiksi ja liittyivät paikalliseen seurakuntaan, Dorikan islaminuskoinen aviomies muuttui väkivaltaiseksi.

Sarah, yksi Dorikan lapsista, muistelee murheellisena: ”Siihen aikaan isämme lakkasi maksamasta koulumaksujamme ja huolehtimasta meistä. Hän myös hakkasi meitä jopa ilman syytä. Hän kielsi meitä menemästä kirkkoon, mutta meillä oli tapana livahtaa sinne, kun hän oli poissa. Jos hän sai tietää meidän käyneen kirkossa, hän otti kumiruoskansa ja ruoski meidät kaikki.”

”Mikään ei voinut estää meitä kokoontumasta muiden uskovien kanssa, sillä sieltä saimme rohkaisua, ravintoa ja rakkautta. Seurakunnasta tuli meille kuin koti”, kertoo Dorikan poika Christopher.

”Eräänä iltana”, Dorika kertoo, “mieheni hakkasi meidät ja uhkasi tappaa meidät seuraavana päivänä, jos jatkaisimme uskossamme. Sinä yönä pakkasimme ja lähdimme kotoamme.”

Dorikan mies yritti vielä tämän jälkeen tavoittaa heidät, tappaakseen. Äiti ja lapset joutuivat muuttamaan nimensä.

Yhdysvaltojen Marttyyrien Äänen tuella Dorikalla on nyt uusi oma koti ja lapset käyvät koulua. Paikallinen seurakunta tukee ja rohkaisee heitä.

Lähteet: Marttyyrien Ääni, International Christian Concern

Rukoile, että perhe jatkossakin luottaa Herran ja pysyy vahvana uskossaan.
Rukoile, että Dorikan mieskin löytäisi Jeesuksen ja perhe voisi jälleen olla yhdessä.

Viikon kaikki rukousaiheet pdf-tiedostona tästä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print