Your Cart

Ukraina: Venäjän valtaamien alueiden seurakunnat vainottuina

Kristus Vapahtaja -kirkko Mariupolissa.

Neljä seurakuntaa Venäjän valtaamilla alueilla Ukrainassa on joutunut viranomaisten ahdistelemiksi Korean Marttyyrien Äänen vahvistamien tietojen mukaan.

Seurakunnista kaksi sijaitsee Mariupolissa ja toiset kaksi Manhushissa sekä Vasylivkassa. Niitä on ahdisteltu siitä lähtien, kun Venäjän joukot valtasivat Donetskin ja Zaporižžjan alueet.

Korean Marttyyrien Äänen edustaja tri Hyun Sook Foley kertoo: ”Äskettäin viranomaiset tai sotilaat ovat käyneet näissä kirkoissa. He ovat suorittaneet etsintöjä, takavarikoineet laitteita, vaatineet asiakirjoja, ja yhden seurakunnan tapauksessa jopa häätäneet seurakuntalaiset pois kirkosta.”

Tri Foley kertoo Korean Marttyyrien Äänellä olevan keskusteluyhteys kristittyihin ja seurakuntiin, jotka ovat tällä hetkellä sodan keskellä. Seurakuntien johtajat näillä alueilla pyytävät rukoilemaan puolestaan.

“Maaliskuussa Mariupolin baptistiseurakunta hautasi kaksi seurakunnan jäsentä, jotka olivat osa viiden hengen ryhmää, jonka autoon osui kranaatti heidän suorittaessaan avustusten jakoa ja huolehtiessaan 200:sta seurakunnan kellarissa asuvasta ihmisestä”, tri Foley kertoo.

”Nyt kaupunki on venäläisten hallinnassa. Kirkkorakennus on tuhoutunut, vain kellarikerros on jäljellä. Sunnuntaina 12. kesäkuuta vielä kaupunkiin jääneet seurakuntalaiset, alle sata henkilöä, olivat kokoontuneet yhteen. Aseistautuneet miehet tulivat paikalle uhkaillen heitä ja vaatien seurakunnan rekisteröintiasiakirjoja. Valitettavasti he saivat haltuunsa alkuperäiset asiakirjat, jotka he ottivat mukaansa.”

Tri Foley kertoo tilanteen olevan huonompi Manhushin kylässä, 30 kilometrin päässä Mariupolista. ”Korean Marttyyrien Ääni sai tietää, että kesäkuun 15. tai 16. päivänä Venäjän sotilaat häätivät uskovat pois rukoushuoneestaan ja kuntoutuskeskuksestaan.”

Vasylivkassa toimiva pastori kertoi saaneensa samankaltaisen vierailun toissa viikolla. Pastori kertoi: ”Muutama FSB:n (Venäjän turvallisuuspalvelu) agentti tuli rukoushuoneeseemme. He kirjasivat jokaisen nimet ylös ja sanoivat, että he sulkevat rukoushuoneen eikä seurakunnan kokoontumisia enää tule olemaan. Sitten agentit menivät pastorin kotiin, tutkivat sen ja veivät mukanaan tarkastettaviksi kannettavat tietokoneet sekä puhelimet. Yksi agenteista sanoi, että siinä ei vielä ollut seurakunnan osalta kaikki. Tarvitsemme Jumalalta apua ja varjelusta perheillemme ja seurakunnallemme.”

Vaikeasta tilanteesta huolimatta monet seurakunnat jatkavat toimintaansa näillä alueilla. ”Uskovat ovat kertoneet meille, että he yrittävät kunnostaa rukoushuoneensa käytettävään kuntoon, mutta se on vaikeaa, sillä pulaa on rakennusmateriaaleista, sähköstä ja yhteyksistä alueen ulkopuolelle”, tri Foley sanoo. ”Yksi seurakunnan johtaja kertoi meille, että miehittäjät eivät salli humanitaarisen avun pääsyä Mariupoliin Ukrainasta, Yhdysvalloista tai Euroopasta. Mutta hän sanoi, että venäläiset kristityt auttavat nyt kaupungissa olevia uskovia.”

Lähde: Korean Marttyyrien Ääni

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print