Your Cart

Uganda – Uskovan vaimo murhattu kostoksi

Viime vuonna Marttyyrien Ääni jakoi Ugandassa 3000 Raamattua kristityille, joilta se puuttui, uusille kristinuskoon islamista kääntyneille sekä nuorille. Kuva: Marttyyrien Ääni
Viime vuonna Marttyyrien Ääni jakoi Ugandassa 3000 Raamattua kristityille, joilta se puuttui, uusille kristinuskoon islamista kääntyneille sekä nuorille. Kuva: Marttyyrien Ääni

Itä-Ugandassa islamin kristinuskon tähden hyljänneen miehen kääntymyksestä suuttuneet muslimit ovat murhanneet hänen vaimonsa maanantaina 19. lokakuuta, vain kuukausi sen jälkeen, kun hänen veljensä murhattiin samasta syystä.

Kahdeksan lapsen äiti – kolmen aikuisen ja viiden 9-17 –vuotiaan, Mamwikomba Mwanika vastasi ovelta kuuluneeseen koputukseen Kalampeten kylässä Kibukun maakunnassa. Oven takana oli hänelle tuntemattomia ihmisiä, jotka kysyivät hänen miestään. Paikalla olleet lapset kertovat äitinsä vastanneen, että hänen miehensä ei ole kotona. Sen jälkeen yksi hyökkääjistä sanoi: ”Miehesi on seurannut veljensä uskontoa, olemme varoittaneet teitä lopettamaan tämän toiminnan, mutta viestimme on kaikunut kuuroille korville.”

”Hyökkääjät raahasivat äitimme ulos talosta hänen huutaessaan ja kirkuessaan apua”, kertoo paikalla ollut 13-vuotias lapsi. Hänen lisäkseen tapahtumahetkellä kotona olivat myös 9- ja 11-vuotiaat tyttäret.

Hieman myöhemmin paikalle saapuneet naapurit ja Mwanikan aviomies George Mwanika löysivät naisen makaamasta verilammikossa 100 metrin päässä talosta. Hän oli tajuton, mutta näytti olevan elossa. Mwanika kiirehdittiin sairaalaan, mutta hänet todettiin kuolleeksi saapuessaan.

George Mwanika sanoo, että 23. syyskuuta tapahtuneen veljensä Samson Nfunyekun murhan jälkeen hän on saanut uhkaavia viestejä hänelle tuntemattomilta muslimeilta. Hän pelkää oman ja lastensa hengen puolesta. ”Tiedän hyökkääjien etsivän minua”, Mwanika kertoi. ”Toivomme Jumalan suojelua ja Hänen rauhaansa. Antakoon Jumala minulle rohkeutta jatkaa Kristuksen rakkaudesta kertomista eksyneille.”

Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print