Your Cart

Uganda – Kristitty teini hakattu ja hylätty

Saidha. Kuva: VOM USA

Teini-ikäisen tytön adoptioisä hakkasi hänet äskettäin saatuaan tietää, että Saidha ja hänen sisarensa olivat kääntyneet kristinuskoon. Tytöt, jotka asuvat muslimienemmistöisessä Bwiten kylässä, kääntyivät kristinuskoon evankeliointitapahtumaan osallistuttuaan. Kun heidän isänsä, Ali Sooka Abudalah sai tietää tyttöjen uudesta uskosta, hän hakkasi Saidhaa mailalla. Ali, paikallisen imaamin poika, oli adoptoinut Saidhan ja hänen sisarensa, kun heidän biologinen isänsä kuoli useita vuosia sitten.

Saidha loukkaantui pahoin ja joutui viettämään viikon sairaalahoidossa. Sen jälkeen Ali päätti, että koska Saidha oli päättänyt hylätä islamin, hän ei enää voisi olla tämän lapsi. Ali vei Saidhan kylässä sijaitsevaan kirkkoon ja ilmoitti paikallisviranomaisille, että hänen tarkoituksensa oli jättää Saidha seurakunnan johtajan huostaan. Ali on luovuttanut virallisesti Saidhan huoltajuuden pastorille kirjoittaen, että hän ei ”halua kuulla mistään Saidhaan liittyvästä, koska hän on tunnustanut Kristuksen henkilökohtaiseksi Vapahtajakseen.” Kirjeen oli allekirjoittanut 13.12.2014 Ali, 12 todistajaa ja useita paikallisia viranomaisia.

Tällä hetkellä pastori, itsekin islamista kääntynyt, huolehtii vaimonsa kanssa Saidhasta ja 17 muusta lapsesta, jotka on samasta syystä hylätty.

– Marttyyrien Ääni USA

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print