Your Cart

Uganda: Kristitty murhattu raa’asti

Huolestuneet kyläläiset murhapaikalla. Kuva: Morning Star News

Kristitty viiden lapsen isä, joka tuki 10 kodeistaan islamin hylkäämisen vuoksi häädettyä lasta, surmattiin keskiviikkona 2. joulukuuta.

Patrick Ojangole ja hänen ystävänsä Muluga olivat illalla yhdeksän jälkeen noin 15 kilometrin päässä kotikylästään Kashebaista käytyään polkupyörillä vierailulla Ojangolen appivanhempien luona, kun he huomasivat tien varressa kaksi burkiin pukeutunutta naista.

”Koska oli jo myöhä, ajattelimme heidän tarvitsevan apuamme, joten pysähdyimme. Olimme vielä puhumassa heidän kanssaan, kun paikalle saapui mies, joka alkoi vaatia nähdä henkilöllisyystodistuksiamme”, Muluga kertoo. Miehet arvelivat hänen olevan poliisi, joten he esittivät henkilöllisyyskorttinsa. Välittömästi paikalle ilmaantui kaksi naamioitunutta miestä.

”Naiset vetivät välittömästi miekat esiin burkiensa alta ja ojensivat ne miehille. Tajusimme olevamme vaarallisten, aseistautuneiden miesten käsissä, joten pyrimme tottelemaan heitä, kun he pakottivat meidät jättämään polkupyörämme ja raahasivat meidät suolle joen lähelle”, Muluga sanoi.

Muluga kertoo yhden naamioituneista miehistä sanoneen: ”Patrick, et ole ottanut vaarin varoituksestamme lopettaa kristilliset toimesi ja lakata käännyttämästä lapsiamme uskontoosi.” Sen vuoksi arvellaan, että ainakin yksi hyökkääjistä tiesi Ojangolen tai että hänet tunteva oli palkannut miehet. Muluga sanoi miesten olleen kiinnostuneita ainoastaan Ojangolesta.

Kuulustelun jatkuessa tien varteen jääneet naiset saapuivat paikalle. ”Miehet tarttuivat Patrickiin ja peläten henkeni edestä, onnistuin pakenemaan samalla kun naiset ottivat esiin noin neljä vaatteisiinsa piilotettua miekkaa”, kertoo Muluga.

Muluga riensi välittömästi ilmoittamaan poliisille ja kristittyjen johtajalle. Seuraavana aamuna hän ja pastori palasivat tapahtumapaikalle. ”Menimme tapahtumapaikalle ja löysimme Patrickin ruumiin verilammikosta Kashebain alueella. Hänen ruumiinsa oli pahoin vahingoittunut”, kertoo turvallisuussyistä nimettömänä esiintyvä pastori.

Poliisit tutkivat tapausta ja etsivät hyökkääjiä. Kashebain kylän kristityt ovat hyvin peloissaan.

Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print