Your Cart

Uganda: ”Et ole enää minun tyttäreni”

Kuva: CIA World Factbook

Islaminuskoiseen perheeseen syntynyt Namusisi Birye (21) osallistui torstaina 12. marraskuuta evankeliointitapahtumaan Nanderen kylässä, Kibukun maakunnassa, 41 kilometriä Mbalesta länteen. Tapahtumassa Namusisi ja perinteiseen imaamin asuun pukeutunut mies tunnustivat avoimesti uskonsa Kristukseen. Tapahtuma jouduttiin tämän jälkeen keskeyttämään vihaisen muslimijoukon saavuttua paikalle.

Sana Namusisin kääntymyksestä oli kiirinyt jo hänen vanhemmilleen, kun hän iltaseitsemältä saapui kotiin. Hänen isänsä, Kibida Muyemba, oli tytärtään vastassa: “Isälläni oli puinen keppi ja hän alkoi hakata minua, kun tulin kotiin”, Namusisi kertoo. ”Kun myös äitini oli aikeissa hakata minua, kotiinsa matkalla ollut paikallisen neuvoston johtaja tuli ja pelasti minut. Pian myös jotkut kristityt naapurit tulivat paikalle.”

“Kun saavuimme paikalle, tyttö vuosi verta ja hänen vaatteensa olivat kauttaaltaan veritahroissa”, kertoo seurakunnan johtaja. Namusisin isä ja äiti, Amina Hasakye, huusivat raivoissaan, että tytär pitäisi tappaa.

Namusisin kohtalosta käytiin neuvottelua iltakahdeksasta puoleen yöhön saakka. Neuvotteluun osallistui tämän isä, kaksi seurakunnan johtajaa, naapuri ja Mutaana Paul, kyläneuvoston johtaja. Lopputuloksena Kibida päätti hylätä tyttärensä ja kirjallinen julistus annettiin Mutaana Paulin haltuun. Nyt Namusisi asuu seurakunnan johtajan luona.

Imaamin asuun pukeutuneen miehen kohtalosta ei ole tietoa, sillä hän katosi väkijoukkoon vihaisten muslimien saavuttua paikalle. Seurakunnan johtaja toivoo, että mies pääsi livahtamaan pakoon joukkiota.

Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print