Your Cart

Uganda – Äiti ja pojat hakattu, jätetty kuolemaan

Islaminuskoinen isä hakkasi ja jätti kuolemaan vaimonsa ja poikansa saatuaan tietää, että he olivat kääntyneet kristinuskoon.

ugandaIssa Kasoono hakkasi ja kuristi vaimoaan, Jafalan Kadondia, Nsinzen kylässä itäisessä Ugandassa 11. elokuuta. Sukulaiset osallistuivat myös pahoinpitelyyn hakaten Kadondia ja heidän kahta poikaansa, 18-vuotiasta Ibrahim Kasoonoa ja 16-vuotiasta Ismael Feruzaa. Nuorempi poika pääsi pakoon ja sai vain ruhjeita käsivarteensa.

Kaikkia kolmea hoidettiin paikallisella klinikalla. Kuristamisesta tulleiden vammojen vuoksi Kadondi on menettänyt äänensä ja hänellä on vaikeuksia syödä. ”Äiti ja Ibrahim Kasoono loukkaantuivat vakavasti”, kertoo nimettömänä pysyttelevä lähde. ”Ibrahimia lyötiin tylpällä esineellä, hänen oikea käsivartensa murtui ja hänellä on vatsakipuja. Äitiä kuristettiin ja hän sai kaula- ja kurkkuvammoja.” Kadondi tarvitsee erikoissairaanhoitoa vammoihinsa.

Issa Kasoono jätti vaimonsa ja vanhemman poikansa talon sisälle olettaen heidän kuolevan. Ismaelin päästyä pakoon, hän juoksi kirkkoon ja kertoi pastorille väkivallasta. Pastori ja kaksi vanhinta ajoivat talolle, totesivat Kadondin ja Ibrahimin olevan elossa ja veivät heidät lääkäriin. Sittemmin heidät on siirretty toiselle alueelle pastorin sukulaisten luo.

Äiti ja pojat olivat tulleet uskoon kolme kuukautta aiemmin ja Kadondi oli toisinaan päässyt salaa seurakunnan kokouksiin. Perheen isä oli saanut tietää kristinuskoon kääntymisestä, kun naapuri kertoi siitä hänelle.

– Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print