Your Cart

Työ pohjoiskorealaisten loikkarien parissa – yllättäviä kohtaamisia

Maanalaisen yliopiston opiskelija tutkii Pohjois-Korean valmistamaa raamatunkäännöstä äskettäin Etelä-Koreaan saapuneen pohjoiskorealaisen loikkarin kanssa.

Kun pohjoiskorealainen loikkari saapuu Etelä-Koreaan, hänen on käytävä läpi vähintään kolme kuukautta kestävä koulutusohjelma.

Etelä-Korean Marttyyrien Ääni tapaa näitä juuri maahan tulleita ja saa sitä kautta yhteyksiä Pohjois-Korean maanalaiseen seurakuntaan. Suomen Marttyyrien Ääni tukee tätä työmuotoa.

Suurin osa Pohjois-Korean maanalaisen seurakunnan jäsenistä on joko vankilassa tai piileskelee. Koska monilla näistä kristityistä on vahva kutsu palvella siellä, minne Jumala on heidät lähettänyt, voisi luulla, että heidän löytämisensä Etelä-Koreasta olisi harvinaista.

Korean Marttyyrien Äänestä kuitenkin kerrotaan, että tilastollisesti jopa noin kolmasosalla Etelä-Koreaan saapuvista pohjoiskorealaisista on ollut aiempi kohtaaminen kristinuskon kanssa. Jotkut ovat olleet koko ikänsä maanalaisen seurakunnan jäseniä, toiset kuulleet tai nähneet ystävänsä tai perheenjäsenensä rukoilevan, kertovan Raamatun tarinan tai laulavan kristillisiä lauluja.

Näiden kohtaamisten kautta saadaan paljon arvokasta tietoa Pohjois-Korean maanalaisesta seurakunnasta, mutta päästään myös toivottamaan tervetulleiksi pohjoiskorealaiset veljet ja sisaret.

Korean Marttyyrien Äänen henkilökunta ja ”maanalaisen yliopiston” opiskelijat (pohjoiskorealaisia loikkareita, joita koulutetaan evankeliumin työhön pohjoiskorealaisten pariin), käyvät tapaamassa näitä juuri saapuneita sairaaloissa, kodeissa ja jopa vankiloissa.

Toisinaan tulijat tietävät ainoastaan, että maanalainen seurakunta on olemassa Pohjois-Koreassa, mutta toisinaan heillä on suhteita siihen. Joskus loikkari on jopa maanalaisen seurakunnan jäsen, kuten Herra A:han tutustuessa kävi ilmi!

Herra A:n tarina

Eteläkorealaisille Herra A on vain yksi pohjoiskorealainen loikkari muiden joukossa, joka oli joutunut sairaalaan kovan selkäkivun vuoksi. Pohjois-Korean silmissä Herra A on kuitenkin erityisen paha rikollinen. Herra A ei ollut ainoastaan pohjoiskorealaisen maanalaisen seurakunnan johtaja – hän oli useiden seurakuntien perustaja.

Herra A oli yksi niistä harvoista pohjoiskorealaisista, joka saattoi Pohjois-Koreassa asuessaan matkustaa säännöllisesti Kiinaan. Vaikka hän ei ollut matkustanut Kiinaan sitä etsien, Herra A kuuli evankeliumin ensimmäisen kerran kiinalaiselta kristityltä. Joka kerta, kun Herra A palasi Kiinaan, tämä kiinalainen kristitty opetuslapseutti häntä ja opetti hänelle Raamattua. Uskossa kasvaessaan Herra A ryhtyi salakuljettamaan Raamattuja Pohjois-Koreaan. Aikaa myöten hänen matkatavaranaan kulki kuitenkin jotain paljon vaarallisempaa – Pyhä Henki.

Herra A:n palvelutyö Pohjois-Koreassa ei jäänyt vain Raamattujen salakuljettamiseen ja levittämiseen. Jokaisen eteenpäin antamansa Raamatun mukana seurasi hänen oma henkilökohtainen kertomuksensa evankeliumista.

Hän aloitti oman perheensä parista ja siirtyi sitten evankelioimaan muitakin pohjoiskorealaisia, kertoen heille Kiinassa kuulemansa evankeliumin. Aikaa myöten hän perusti useita maanalaisia seurakuntia.

Pohjoiskorealaisia uskovia yhdessä ehtoollisella.

Valitettavasti Pohjois-Korean viranomaiset saivat tietää Herra A:n perheen uskosta. Useita hänen perheenjäseniään lähetettiin vankileireille. Pohjois-Koreassa yhä olevien tuttaviensa kautta Herra A on saanut tietää, että osa perheenjäsenistä on kuollut leireillä. Jotkut ovat yhä hengissä ja riutuvat edelleen vankeudessa. Peläten pahentavansa heidän tilannettaan entisestään ja kantaessaan huolta heistä, jotka eivät vielä ole joutuneet leireille, Herra A ei kerro koko tarinaansa.

Mitä hänen perustamiinsa maanalaisiin seurakuntiin tulee, niiden jäseniä ei ole pidätetty, mutta seurakunnat ovat hänen lähtönsä jälkeen hajaantuneet. Kuten alkuseurakunnassa, vaikka kristityt ovat hajaantuneet, he eivät ole hylänneet seurakuntaa – he vain vievät sen uusille alueille ja uusien ihmisten pariin.

Tämän työmuodon kautta emme ainoastaan tapaa loikkareita ja kuule heidän tarinoitaan, vaan voimme vastata heidän tarpeisiinsa ja auttaa heitä kasvamaan hengellisesti.

Rukoilethan tämän työmuodon ja pohjoiskorealaisten loikkareiden puolesta. Jos haluat tukea pohjoiskorealaisten parissa tehtävää työtämme taloudellisesti, käytä viitenumeroa 871 019.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print