Your Cart

Turvakodin asukkaat evankelistoina

Viime viikolla itäafrikkalaisessa turvatalossamme todistettiin hämmästyttäviä hetkiä.

Islamista kristinuskoon kääntyneille ja sen seurauksena väkivaltaa tai sen uhkaa paenneille naisille tarkoitettuun turvakotiimme oli saapunut uusi nuori asukas. Sahra* oli päättänyt seurata Kristusta vain kuusi kuukautta aikaisemmin. Intian valtameressä turvatalomme johtajan suorittamasta kasteesta oli kulunut kaksi viikkoa.

Viime viikolla turvatalon ohjaaja työskentelevä sisar kutsui yhteyshenkilömme katsomaan, mitä Sahra teki. Hän evankelioi Facebookin kautta kotimaassaan Somaliassa asuvia. Aman* esitti kysymyksiä, joihin Sahra vastaili. Ohjaajasisar seurasi vierestä varmistaakseen, että evankeliumia julistettiin todenmukaisesti ja selkeästi.

”Seurasin keskustelua vierestä, ja sitten yhtäkkiä Aman olikin valmis kääntymään kristinuskoon! Turvatalon ohjaaja pyysi minua osallistumaan tähän äärimmäiseen tapahtumaan, joten me kolme – Sahra, turvatalon ohjaaja, ja minä, kerroimme Amanille ne kaksi asiaa, jotka hänen olisi hyväksyttävä: se että Jeesus on todellinen Jumala sekä se, että Jeesuksen ristinkuolema on ainoa tie Jumalan luo ja jonka kautta voimme kokea anteeksiannon”, yhteyshenkilömme kertoo.

Kun nämä asiat oli selitetty Amanille, hän hyväksyi ne. Sen jälkeen hän myöntyi rukoilemaan turvakodin väen kanssa.

Yhteyshenkilömme kertoo: ”Minä johdin häntä rukouksessa askel askeleelta ottamaan vastaan Jeesuksen ja evankeliumin. Turvakodin ohjaaja käänsi jokaisen vaiheen somaliksi Sahran katsellessa tapahtumia vieressä, ja niin Aman tunnusti uskonsa Jeesukseen Kristukseen. Kunnia yksin Jeesukselle Kristukselle! Halleluja!”

Yhteyshenkilömme toteaa turvakodin olevan paljon enemmänkin kuin vain turvakoti: se on majakka, josta Jeesuksen Kristuksen evankeliumi loistaa pimeyteen, lähes täysin evankeliumin saavuttamattomalle kansalle. Yhteyshenkilömme tunsi kiitollisuutta saadessaan nähdä Amanin uskoontulon, mutta hän kertoo vastaavaa tapahtuvan jatkuvasti. Sitä tapahtuu lähes joka päivä turvakodin seinien sisäpuolelta.

Yhteyshenkilö kertoo vielä, että samana päivänä jolloin Aman löysi Kristuksen, kahta miesten turvatalossa asuvaa nuorta miestä uhattiin kuolemalla, koska he olivat kääntyneet kristinuskoon ja tutkivat Raamattua turvakodissaan.

He kaikki kiittävät tuesta ja rukouksista työnsä puolesta.

* Nimet on muutettu turvallisuussyistä.

”Missä kaksi tai kolme on koolla Sinun nimessäsi, Sinä totisesti olet siellä heidän keskellään! Jeesus Kristus, me kiitämme Sinua tästä ihanasta todistuksesta. Kiitos Sanastasi ja Hengestäsi, jotka uudestisynnyttävät sieluja kadotuksesta elämään. Kiitos, että nämä uudet kristityt sisaremme ja veljemme saavat loistaa Sinun valoasi yhä pimenevässä ajassa. Varjele Herra omasi nimesi voimalla ja suo, että mahdollisimman moni tulisi tuntemaan Sinut heidän todistuksensa tähden. Anna Herra viisauttasi ja johdata meitä avustustyössämme somalikristittyjen keskuudessa.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print