Your Cart

Turmeluksen syövereitä louhimassa

Marttyyrien Ääni -järjestön perustajan Richard Wurmbrandin aikaan (ja yhä edelleen monissa kommunistisissa maissa), kristittyjen vainoajat tekivät kaikkensa salatakseen kristittyjen vainon. Richardille annettiin vankilassa jopa toinen nimi, jotta hänet olisi saatu kätkettyä ja jotta kristityt eivät olisi löytäneet ja voineet auttaa häntä. Kiina on väittänyt vuosien ajan, että Kiinassa ei tapahdu kristittyjen vainoa, että kotiseurakuntien ratsioissa ei ole kyse uskonnosta vaan virallisista käytännöistä ja koska kristityt kieltäytyvät rekisteröitymästä. Piilota, kiellä, hämää: tekniikoita vanhan koulukunnan vainoajan oppikirjasta.

Ääri-islam on erilaista. He haluavat ihmisten tietävän, että he vainoavat kristittyjä ja muita. He haluavat ihmisten näkevän heidän valtansa. He haluavat koko maailman tietävän, miten omistautuneita he ovat Muhammedin opetuksille ja kuinka tarkasti he seuraavat hänen elämänsä asettamaa esimerkkiä. Piileskely ei kuulu asiaan, mainostaminen sen sijaan kuuluu. He huutavat sitä katoilta. Islamistit sukeltavat syvemmälle väkivaltaan ja turmelukseen löytääkseen yhä luovampia tapoja aiheuttaa kärsimystä. Eikö mestaaminen ole tarpeeksi väkivaltaista? Entäpä ristiinnaulitseminen? Vai mitäpä jos kastelemme miehen bensalla ja sytytämme hänet palamaan? Entä jos suljemme miehen häkkiin ja upotamme sen sitten uima-altaaseen? Videokuvaamme tietysti kaiken. Jos videota ei ole, sehän on kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Jos Richard Wurmbrand olisi elossa ja ISISin vankina, hänen sellistään näytettäisiin suoraa videokuvaa. ISIS on ilmiselvin esimerkki, mutta Boko Haram, al-Shabaab ja muut seuraavat ISISin jalanjäljissä.

Tämä totuus iski tajuntaani aiemmin tänä vuonna, kun olin Pohjois-Irakissa. Siellä ollessani tapasin kristityn työntekijän, joka teki toimi erityisesti jesidien parissa, jotka olivat joutuneet pakenemaan ISISiä. Jesidit eivät ole kristittyjä ja koska he eivät kuulu Koraanin mainitsemiin ”kirjan kansoihin” (juutalaiset ja kristityt), heitä kohdellaan jopa huonommin kuin kristittyjä.

Tapasimme joitakin jesidi-vanhimpia, joiden parissa kristitty ystävämme toimii. Yksi heistä näytti meille puhelimestaan videon, jonka ISIS oli kuvannut. Tässä linkki videoon, jonka hän näytti meille. Minun täytyy varoittaa, että siinä ei näytetä julmaa väkivaltaa, mutta se on syvästi ahdistava. Jesidi-ystävämme kertoi, että videolla ISIS-taistelijat erottavat jesidi-naiset miehistä. Naiset otetaan erilleen, jotta heidät voidaan antaa tai myydä seksiorjiksi. Muhammed kutsui heitä ”orjattariksi, jotka ovat joutuneet haltuunne” (Koraani 4:24), heidät annetaan armotta lahjoiksi ISIS-taistelijoille. Jesidi-miehet luultavasti tapettiin sen jälkeen, kun heidän naisensa oli viety pois.

Yksi Irakissa tapaamistamme pastoreista selitti meille mitä tämä tarkoittaa. ”Lähi-idän kulttuurissa meidän kunniamme ovat naisemme”, hän kertoi meille. ”Jesidit menettivät naisensa – ja kunniansa.”

ISIS on videosta ylpeä. Ei ole sattumaa, että heidän rumaa mustaa lippuaan heilutetaan taustalla. Ei ole sattumaa, että taistelijat huutavat ”Allah on suurin!” ennen kuin alkavat erotella naisia miehistä. He haluavat aiheuttaa pelkoa vihollisilleen ja he haluavat värvätä uusia taistelijoita. ”Tule ja liity meihin!” huutavat heidän värvääjänsä. ”Katso mitä palkkioita saat Allahin puolella taistellessasi! Hän antaa sinulle kaiken haluamasi!”

Minulla ei ole vastausta jesidien tuntemaan epätoivoon ja toivottomuuteen. En pysty ymmärtämään millaista on toivoa, että vaimosi tai tyttäresi on kuollut, koska ajatus siitä mitä hän joutuu kestämään, jos on yhä elossa, on liikaa käsiteltäväksi mielenterveyden säilyttäen.

Jeesuksella on vastaus. Hän pyysi väsyneitä ja taakoitettuja tulemaan luokseen. Olen kiitollinen heille, jotka tarjoavat jesideille apua, toivoa ja kurkistuksen Jeesuksen sydämeen.

ISIS ei pyri salaamaan niitä turmeluksen syvyyksiä, joihin he ovat valmiita sukeltamaan. He eivät salaa ketä he palvelevat tai kenen valtuuttamina toimivat.

Kristuksen seuraajina meidän on oltava yhtä avoimia. Emme saa kätkeä valoa, joka meissä on, olimmepa tekemisissä jesidien kanssa tai koko ikämme naapurissamme asuneen perheen kanssa. Meidän ei tarvitse kuvata siitä videota ja julkaista sitä, mutta meidän tulee antaa Hänen valonsa loistaa.

  • Todd Nettleton, Marttyyrien Ääni USA

Todd Nettleton on työskennellyt Yhdysvaltain Marttyyrien Äänessä 17 vuoden ajan. Hän on vieraillut yli 20 kristinuskolle vihamielissä maassa ja tavannut vainoja kohdanneita kristittyjä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print