Your Cart

Turkmenistan – Uskova vapautettu vankileiriltä!

Umid Gojayev

“Huliganismista” tuomittu Umid Gojayev on vapautettu Seydin vankileiriltä 17. helmikuuta yleisen armahduksen yhteydessä.

Vankileiriltä vapauduttuaan Gojayev astui junaan matkatakseen kahden päivän matkan kotiin vaimonsa ja kolmen lapsensa luo pohjoisturkmenistanilaiseen Dashoguzin kaupunkiin.

Gojayev pidätettiin huhtikuussa 2012 ja hän kärsi neljän vuoden työleirituomiota. Hän joutui alkuvuodesta 2012 riitaan neljän naapurin kanssa yhteisen kaivon käytöstä. Seuranneessa kahinassa Umid puolusti itseään ja löi yhtä miehistä tiilellä päähän, aiheuttaen vammoja. Mies nosti Umidia vastaan syytteet. Joitakin päiviä myöhemmin asia sovittiin ja Umid maksoi miehen sairaalakulut. Kun poliisit saivat tietää Umidin olevan kristitty, he veivät itse asian oikeuteen vaikka loukkaantunut mies kieltäytyi nostamasta syytteitä. Umid tuomittiin neljäksi vuodeksi vankeuteen huliganismista. Muita tappeluun osallistuneita ei syytetty tai tuomittu.

Aiempien yleisten armahdusten aikana Gojayevia ei armahdettu ja hänelle sanottiin, että häntä ei tultaisi armahtamaan, koska hän lukee Raamattua.

– Forum 18

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print