Your Cart

Turkki: Malatya-oikeudenkäynti jatkuu

Necati Aydin ja Ugur Yuksel olivat kristinuskoon kääntyneitä entisiä muslimeja. Tilmann Geske oli Saksan kansalainen.
Necati Aydin ja Ugur Yuksel olivat kristinuskoon kääntyneitä entisiä muslimeja. Tilmann Geske oli Saksan kansalainen.

Uskovat Turkissa pyytävät rukoilemaan pitkään jatkuneen oikeudenkäynnin puolesta, joka on seurausta kolmen kristityn murhasta Malatyassa vuonna 2007. Oikeudenkäynnin hidas eteneminen huolestuttaa ja turhauttaa uskovia.

Necati Aydin, Ugur Yuksel ja Tilmann Geske murhattiin 18. huhtikuuta 2007 Zirven kristillisessä kirjapainossa itäisessä Turkissa sijaitsevassa Malatyan kaupungissa. Viisi miestä, jotka olivat tuolloin iältään 19 ja 20, pidätettiin paikan päältä ja heitä syytettiin murhista. Oikeudenkäynnistä muodostui haastava, kun muita syyllisiä alettiin etsiä. Useita ihmisiä pidätettiin ja tuotiin oikeuteen, muun muassa santarmissa työskentelevä kenraali ja kolme armeijan upseeria.

Maaliskuussa 2014 pidätettynä ollut viisikko vapautettiin vankilasta ja heidät asetettiin sähköisesti valvottuun kotiarestiin. Kerrotaan, että epäillyt pystyivät kuljeksimaan vapaasti ympäriinsä uhrien perheiden ja suvun suureksi ällistykseksi. Syytetyt ovat myös uhkailleet perheitä suullisesti.

Tapauksen 109. käsittely käytiin Malatyassa 5. tammikuuta. Paikalla olleet uhrien omaiset, Tilmann Gesken leski Susanne Geske ja Ugur Yukselin äiti, saivat mahdollisuuden puhua. Molemmat kertoivat olevansa turhautuneita ja sanoivat, että on jo korkea aika totuuden tulla esille. Seuraava oikeudenkäynti pidetään 1. maaliskuuta.

Middle East Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print