Your Cart

Turkki karkottaa ulkomaalaisia kristittyjä

Evankelinen seurakunta Turkissa.

Kaksi kristittyä lähetystyöntekijää on saanut Turkin viranomaisilta karkotuspäätöksen. Turkin viranomaisilla näyttää olevan tavoitteena ajaa ulkomaalaiset kristilliset työntekijät pois maasta.

Kesäkuun 5. päivä turkkilaisen pastorin kanssa naimisissa oleva yhdysvaltalainen Joy Subaşıgüller sai kirjeen Turkin sisäministeriöltä, jossa hänelle ilmoitettiin, että hänen oleskelulupansa on peruttu. Kesäkuun 24. päivä Istanbulissa seurakuntaa johtava yhdysvaltalainen pastori Zach Balon sai tietää, että häntä ei päästetä takaisin Turkkiin, kun hän oli Istanbulin lentokentällä perheensä kanssa aikeissa matkustaa ulkomaille. Pastori peruutti lähtönsä ja valitti päätöksestä.

Viimeisen kahden vuoden aikana Turkin viranomaiset ovat määränneet lukuisia ulkomaalaisia kristittyjä poistumaan maasta. Viime vuonna 35 kristittyä sai karkotuspäätöksen ja tähän mennessä tänä vuonna 16 ulkomaalaista kristittyä on karkotettu. Monet karkotuspäätöksen saaneet ovat valittaneet niistä, mutta yleensä turhaan.

Karkotuspäätösten saaneissa on henkilöitä, joilla on oleskelulupa Turkissa ja joissakin tapauksissa, kuten Joy Subaşıgüllerin, he ovat naimisissa Turkin kansalaisen kanssa ja heillä on lapsia. Joy on asunut Turkissa lähes kymmenen vuotta ja ollut naimisissa miehensä kanssa seitsemän vuotta. Heillä on kolme lasta, jotka ovat iältään 4, 2 ja 4 kuukautta.

Suurin osa Turkin protestanttisista kristityistä on islamista kääntyneitä. Heidän seurakuntansa ovat usein riippuvaisia ulkomaalaisista pastoreista, sillä turkkilaisten joukossa heitä ei juuri ole.

Lähteet: Christian Solidarity Worldwide, International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print