Your Cart

Turkki – Armenialaiskristityt vihan kohteena

Istanbulin Samatyan kaupunginosassa asuvien armenialaiskristittyjen ovia töhrittiin viime viikolla. Oviin piirrettiin Daavidin tähti ja kirjoitettiin uhkauksia. Tämä tapahtui noin viikko sen jälkeen, kun armenialaisnainen joutui puukkohyökkäyksen uhriksi samassa kaupunginosassa. Sitä ennen hänen kotioveensa oli kirjoitettu: ”tämä on vasta alkua”.

Syyttäjä on luvannut käynnistää tutkinnan, mutta armenialaisten ei kerrota olevan tyytyväisiä siihen, miten poliisit hoitivat tapauksen tutkinnan.

Armenialaiset ovat enimmäkseen kristitty etninen ryhmä. Heidät tuhottiin lähes kokonaan Turkista vuoden 1915 kansanmurhassa, jonka Turkki edelleen kiistää tapahtuneen. Viranomaiset ovat myös sekaantuneet armenialaiskirkon hallintoon.

Armenialaiskristittyjen ovien töhriminen ja kirkkojen vandalisointi on yleistä, ja sen takana ovat nationalistiset turkkilaiset. On myös tavanomaista, että islamistit rinnastavat kristityt Israeliin ja käyttävät sitä todisteena siitä, että kristityt ovat ulkomainen vihollinen.

Lähde: International Christian Concern

Kiitos Herra, ettet anna näiden vihapuheiden ja kirjoitusten pelästyttää kristittyjä, vaan auta heitä rohkeasti ja ylpeydellä tunnustamaan uskoaan. Rukoillaan, että heidän rohkeutensa ja esimerkkinsä vaikuttaisi myös viranomaisiin ja kristittyjen tilanne helpottaisi Turkissa.

Lataa tästä pdf-kooste rukousaiheista

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print